Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 399
Offentligt
1024483_0001.png
BASIS-UDDANNELSEMålgruppeKommunale medarbejdere der er i kontakt medhjerneskadede borgere - f.eks. sygeplejersker,fysioterapeuter, ergoterapeuter, pædagoger,sosu-assistenter og socialrådgivere der alle hargennemført undervisning på kendskabsniveau.Undervisningen varetages af topkvalificerede fag-personer og specialister inden for neuroområdet,socialpædagogik, psykologi m.v.For at sikre, at det opnåede kompetenceniveaufastholdes og videreudvikles, kan deltagerne efterendt uddannelse modtage løbende supervision.
FormålI mødet med borgere med erhvervet hjerneskadeskal kommunens medarbejdere i stigende omfangkunne identificere behov for rehabilitering og gen-optræning. Dette skal de gøre med henblik på ativærksætte en specifik og evidensbaseret indsats,der kan hjælpe borgeren til en bedre tilværelse.Formålet med Vejlefjord Rehabiliteringscentersbasis-uddannelse til medarbejdere der arbejdermed hjerneskadede borgere er, at gøre medarbej-derne i stand til at kvalificere en bekymring omhjerneskade, identificere hjerneskaden og tageinitiativ til næste skridt med henblik på at iværk-sætte et rehabiliteringsforløb. Desuden at medar-bejderne bliver i stand til at følge relevant op påborgeres rehabiliteringsforløb efter indlæggelse.
Opnåede kompetencerEfter endt uddannelse vil deltagere, som arbejdermed hjerneskadede borgere, have en dybere for-ståelse af hjernen og dennes funktioner. De haroverblik over centrale mekanismer såvel som tegnpå dysfunktion i specifikke dele i hjernen.Deltagerne har opnået en grundig forståelse ogkendskab til forskellige symptomer på hjerneska-de, samt hvilke konkrete behov der er væsentligeat tage hensyn til i et rehabiliteringsforløb.Dermed vil deltagerne være i stand til at handlepå en formuleret bekymring om en mulig hjerne-skade, og de er i stand til at anvende konkreteneuropædagogiske redskaber i arbejdet med hjer-neskadede borgere.
Indhold og formUddannelsen afvikles som undervisning på basis-niveau, hvor deltagerne gennem oplæg og drøf-telser af teori og praksis arbejder med at opnå endybere forståelse af hjernens funktion og tegn påhjerneskade.
P i n d P r o m o t o r . d k19690
livskvalitetVIDENINDSIGTHANDLING
Sanatorievej 27B, DK-7140 StoubyTel. +45 7682 3333www.vejlefjord.dk
Rehabiliteringscenter

VEJLEFJORD