Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 399
Offentligt
1024482_0001.png
UDDANNELSE PÅ UDVIDET NIVEAU- Hjerneskadekoordinator-uddannelseMålgruppeMedarbejdere i kommunen der arbejder medhjerneskadede borgere på et højere niveau og/eller som har ansvar for koordinering af genop-trænings- og rehabiliteringsforløb – herunderkommunernes hjerneskadekoordinatorer. Det eren forudsætning, at deltagere har gennemførtbasis-uddannelsen eller tilsvarende.For at sikre, at det opnåede kompetenceniveaufastholdes og videreudvikles, kan deltagerne efterendt uddannelse modtage løbende supervision.
Opnåede kompetencerHjerneskadekoordinatorer vil efter endt uddan-nelse have en dybere forståelse af hjernen ogdennes funktioner. De er ligeledes i stand til atgenkende og identificere symptomer og tegn påhjerneskade og har en viden om, hvilke(n) deleaf hjernen, der er skadet samt de typiske konse-kvenser for borgerens funktionsniveau.Endelig vil hjerneskadekoordinatoren råde over enværktøjskasse af redskaber til at koordinere gen-optrænings- og rehabiliteringsforløb. Redskabersom er i overensstemmelse med den evidens, derforeligger på området.Hjerneskadekoordinatoren bliver således i standtil at identificere relevante værktøjer og anvendedisse i koordineringen af samarbejdet om rehabi-literingen. De opnående kompetencer vil medvirketil at sikre det bedst mulige rehabiliteringsforløbfor den enkelte borger og passende inddragelse afderes pårørende.Vejlefjord Rehabiliteringscenter udsteder et bevisfor den udvidede uddannelse.
FormålRollen som hjerneskadekoordinator er kompleksog bred. Borgere med hjerneskade skal indgå i re-habiliteringsforløb og gennemgå genoptræning forat opnå evner til at mestre tilværelsen på en styr-ket måde. Hjerneskadekoordinatoren har såledesen central og vigtig rolle for at forløb koordineresog faciliteres gnidningsfrit.Formålet med Vejlefjord Rehabiliteringscentersevidensbaserede uddannelse til hjerneskadeko-ordinatorer og andre er, at give udvidet viden omhjerneskade og færdigheder i at koordinere gen-optrænings- og rehabiliteringsforløb på en smidigog sikker måde.
Indhold og formUddannelsen gennemføres som et intensivt ud-dannelsesforløb i en vekselvirkning mellem teoriog praksis. Undervisningen foregår på VejlefjordRehabiliteringscenter sammen med andre hjer-neskadekoordinatorer, hvilket giver mulighed fortværgående drøftelser og udveksling af viden ogerfaring samt netværksdannelse.P i n d P r o m o t o r . d k19690
livskvalitetVIDENINDSIGTHANDLING
Sanatorievej 27B, DK-7140 StoubyTel. +45 7682 3333www.vejlefjord.dk
Rehabiliteringscenter

VEJLEFJORD