Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 399
Offentligt
1024480_0001.png
ANDRE EVIDENSBASEREDEUDDANNELSESFORLØB- Som skræddersys til kommunens behovMålgruppeKommunale medarbejder- og faggrupper, derarbejder med borgere med erhvervet hjerneskadei forbindelse med identifikation, udredning ogrehabilitering af hjerneskade. De evidensbaseredeuddannelsesforløb er således målrettet kommuna-le medarbejdere på kendskabs-, basis- og udvidetniveau.træningsforløb eller implementering af særligegenoptræningsplaner mv.Der kan desuden gennemføres målrettede op-dateringskurser, som giver en evidensbaseretopdatering i forhold til ny lovgivning, vejlednin-ger, teknologi og metoder m.v. Opdateringskursertilrettelægges ud fra et fremadrettet perspektivi forhold til de opgaver, som kommunerne er for-pligtet til at varetage og hvordan indsatserne kanovervejes på længere sigt.Kurserne gennemføres enten i kommunen eller påVejlefjord Rehabiliteringscenter.
FormålDe kommunale medarbejdere der arbejder medhjerneskadede oplever, at der i forbindelse medrehabiliteringsforløb stilles stadigt større krav tilkompetencer og evidensbaseret viden om hjerne-skade.Formålet med Vejlefjord Rehabiliteringscentersevidensbaserede uddannelsesforløb til ansatte ikommunerne er, at genopfriske kompetencer oghøjne forståelsesniveauet af problemstillinger ogintervention i forbindelse med hjerneskade og denefterfølgende rehabiliteringsproces.
Opnåede kompetencerDeltagerne opnår ny viden og ajourføring af eksi-sterende viden og kompetencer om lovgivning,vejledninger, teknologi og metoder.Deltagerne opnår ligeledes, afhængigt af det øn-skede indhold i kurset, teoretiske og praktiskefærdigheder til at håndtere både aktuelle ogfremtidige udfordringer i forbindelse med iden-tifikation, udredning og rehabilitering af borgeremed erhvervet hjerneskade.
Indhold og formDe evidensbaserede uddannelsesforløb tilret-telægges i forhold til det specifikke kompeten-ceniveau, der ønskes opnået, for at deltagernekan løse opgaver og udfordringer i arbejdet medborgerne. Forløbene kan både gennemføres påindivid- og gruppeniveau.Det konkrete indhold aftales med den enkeltekommune og kan f.eks. være indføring i enbestemt metode, netværksmodeller, specifikkeP i n d P r o m o t o r . d k19690
livskvalitetVIDENINDSIGTHANDLING
Sanatorievej 27B, DK-7140 StoubyTel. +45 7682 3333www.vejlefjord.dk
Rehabiliteringscenter

VEJLEFJORD