Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 367
Offentligt
1018549_0001.png
1018549_0002.png
WorkshopperDu kan deltage i to workshopper. Oplys ved tilmeldingen, hvilkeworkshopper du ønsker at deltage i. Du kan vælge én workshopfra hver talrække. F.eks. 1a og 2b.Workshopperne er inddelt i tre spor:A: Selvhjulpne borgere – sådanB : Kommunen for bordenden i det nære sundhedsvæsenC: Viden i spil i hverdagen
1a. Gør borgeren til mesterEt forandringsprojekt – udvikling af arbejdsmetoder og kompetencerEsbjerg Kommune har igangsat forandringsprojektet Gør borgeren til me-ster. Projektet afprøver og udvikler metoder til hverdagsrehabilitering. Blandtandet har vi anvendt antropologiske metoder til at undersøge, hvad me-string er for borgerne, og til at udvikle arbejdsmetoder og redskaber. Ca.2.500 medarbejdere skal kompetenceudvikles. Hør i workshoppen om,hvordan e-læring kan anvendes som supplement til dette. Desuden kan dufå indsigt i projektets metoder og delresultater.
1b. ICF - et fælles sprogSamarbejde med læger, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessio-nelleSamarbejde i og mellem faggrupper og sektorer er nødvendigt for at sikre etvelfungerende sundhedsvæsen og et sammenhængende patientforløb. Idenne workshop får du indsigt i, hvordan Esbjerg Kommune sikrer det godesamarbejde med eksterne aktører. Desuden kan du høre om, hvordan Es-bjerg Kommune arbejder med at anvende International Klassifikation afFunktionsevne (ICF) som et fælles sprog til tværfaglig deling af viden omborgerens funktionsevne internt og eksternt.
1c. Sådan opsamler og deler vi videnStrategi og metoder for vidensdelingFor at sikre en høj og ensartet kvalitet i hele organisationen skal viden bru-ges og deles. I denne workshop vil du få et indblik i Esbjerg Kommunesstrategi og metoder for vidensdeling. Modellen for vidensdeling tager ud-gangspunkt i kvalitetssikringscirklen, og den sikrer, at vidensdelingen skerpå alle niveauer, såvel top-down som bottom-up.Se anden side
2a. Rehabilitering døgnet rundtBorgerinddragelse og resultater fra Esbjerg DøgnrehabiliteringDøgnrehabilitering er et unikt tilbud til borgeren, hvor træning er i fokus heledøgnet. Esbjerg Døgnrehabilitering startede som projekt og er nu blevet etfast tilbud til borgere, der har brug for en rehabiliterende indsats og træningfor at genvinde tidligere funktionsevne. På denne workshop vil du blive præ-senteret for, hvordan organisering og struktur sikrer, at borgeren inddrages irehabiliteringsforløbet. På workshoppen vil resultater fra evalueringen afEsbjerg Døgnrehabilitering blive præsenteret. Du vil også få et indblik i inci-tamentsstrukturen, der sikrer en effektiv døgnrehabilitering.
2b. Borgeren som aktiv medspiller i udvikling af sundhedstilbudSådan inddrager vi borgerne i sundhedsplanlægningenFor at sikre høj kvalitet i sundhedsvæsenet er det vigtigt, at borgernes be-hov opfyldes. Det er derfor afgørende at inddrage borgerne i udviklingen afdet nære sundhedsvæsen. Du vil i denne workshop få indsigt i EsbjergKommunes erfaringer med forskellige måder at inddrage borgerne i sund-hedsplanlægningen. Vi har indsamlet data igennem antropologiske studier,spørgeskemaer, interview, interessentmøder m.m. Disse data har væretafgørende for udvikling af tilbuddene til borgerne.
2c. Videreudvikling af genoptræning igennem effektmålingSådan bruger vi ledelsesinformation til at løfte kvaliteten i genoptræ-ningenFor at træffe kvalificerede beslutninger har ledelsen behov for et beslut-ningsgrundlag. I denne workshop får du et indblik i, hvordan Esbjerg Kom-mune har udviklet ledelsesinformation på genoptræningsområdet, og hvor-dan ledelsesinformationen kan bidrage til at løfte kvaliteten i genoptrænin-gen.