Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 224
Offentligt
973022_0001.png
973022_0002.png
Til Region SjællandTil indenrigs- og sundhedsminister Bertel HaarderFolketingets Sundhedsudvalg
Sorø KommuneKommuneFagcenter SundhedRådhusvej 84180 SorøT 5787 6000F 5787 7100[email protected]www.soroe.dkJ.nr. 340-2007-149345Sag vedr.
Den 18. marts 2011
Filadelfia – stor specialviden og stor lokal arbejdspladsSorø Kommune har med stor bekymring fulgt den lokale debat omkring det privatesygehus Filadelfia, der er beliggende i Sorø Kommune.
Filadelfia er meget mere end et privat sygehus omfattet af det frie sygehusvalg. Det eren meget stor og gammel institution i lokalsamfundet med en lang række betydendeaktiviteter, en stor specialiseret viden omkring epilepsi og borgere med andre samtidigehjerneskader – og ikke mindst - en stor lokal arbejdsplads.
Det er næppe forkert at byen Dianalund er ”vokset op” omkring Filadelfia, hvor stort sethver eneste husstand har en eller anden form for tilknytning til institutionen, enten somdirekte ansat eller som leverandør af tjenesteydelser el.lign. På den måde udgørFiladelfia et væsentligt fundament i landområdet omkring Dianalund, der i øvrigt ikkehuser mange andre store arbejdspladser.
Filadelfia løser en række specialiserede sociale tilbud (bo-tilbud, samt væresteds- ogaktivitetestilbud) – og Sorø Kommune har indgået en formel partnerskabs- ogsamarbejdsaftale med Filadelfia om varetagelsen af disse opgaver.
Kommunen frygter konsekvenserne af en evt. reduktion i den nuværende sygehusdrift.Vi frygter tab af den specialviden i kraft af den tætte synergi mellem sygehuset og desociale institutioner i forhold til borgere med epilepsi og andre samtidige sværehjerneskader – og som fortsat en nødvendighed.

Modtag din post i din digitale postkasse – Få overblik og skån samtidig miljøet !

I din digitale postkasse kan du modtage din post sikkert fra det offentlige, banker, a-kasser m.fl. Få adgang til DigitalPost fra www.straxen.dk. Brug din NemID til at logge på – har du ikke en NemID, så bestil på www.straxen.dk. Væropmærksom på at henvendelser med personoplysninger altid besvares sikkert via Digital Post eller alm. brev
Derudover vil et tab af arbejdspladser få nogle store sociale konsekvenser i området –der på sigt kan vise sig meget omkostningstunge for samfundet.
Vi skal således opfordre parterne til at søge at finde en løsning, så det fortsat vil væremuligt at videreføre Filadelfias sygehusaktiviteter.
Venlig hilsen
Ivan HansenBorgmester
Side 2