Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del Bilag 79
Offentligt
914951_0001.png
914951_0002.png
914951_0003.png
Fra:Thomas Bak BjørstSendt:10. november 2010 22:29Til:Folketingets OplysningCc:Line BarfodEmne:Socialudvalget
SagsfremstillingVi er rystet over de handicappe psykisk og fysik sygeretssikkerhed i kommuner og regioner varetægt.Vil folketing socialudvalg svarer ?Kan det være rigtigt som det er, at der ikke skal ellerbliver føres skriftlige optegnelser notater journalerm.m. døgnet rundt, når en handicappe psykisk og fysik syge er, i det Regionerog kommuners varetægt, på eks. Bo tilbud, institution, aflastning, og andretilbud betalt af det offentlige?Her er et eksempel, af mange i virkelighedens verden, til belysning afbaggrunden.I bl.a. det tilfælde, er vi blev vi rystet over, at kommune ikke, har ført nogenform for Journaler, optegnelser m.m. døgnet rund de sidste 10 år i forbindelsemed håndtering af en nu 28 år handicappet syg.Der er tale om stationær person i de sidste 24 år, født normal, men som blevindlagt i sit første leveår med svær hjernebetændelse.Speciallægerne slår fast:
Har efterladt varige følger i form af svær psykisk udviklingshæmmetog svær behandlelig epilepsi.Spiseforstyrrelse, der medfører vedvarende sultfølelse og dermedovervægt.Skal vedvarende overvåges (har ingen fornemmelse af tid og sted),vejledes, igangsættes og kontrolleres (med henblik på personligefornødenheder).Skal delvis hjælpes med af og påklædning, skal hjælpes medtoiletbesøg.Kan ikke være alene.Skal altid ledsages udenfor hjemmet - kan pludselig blive voldsomog smide sig ned på gade eller i offentlige transportmidler.
Tilstanden skønnes varig.
Erhvervsevnen skønnes ophævetI denne sag bliver der ikke ført skriftlige, optegnelser notaterjournaler m.m. døgnet rundt, i Bo tilbud, institution, aflastning, ogandre tilbud betalt af det offentlige, selv om der bl.a. har været sketebl.a. nedenstående begivenheder:Talrige gange ikke er givet medicinering til tiden3 ulykker, som er sket med varvigt men til følger og meen1 gang lå min vedkommende i over 14 timer, uden at få hjælp tilen brækket arm, idet der ikke var det fornødne personale bevilget tilat hjælpe og overføre vedkomne til sygehuset.Mindst 27 gange har min klient været forsvundet i kommunenvaretægt7 gange har min klient været forgiftet og bl.a. affald, jord, barkskaldepande m.m.3 gange manglende behandling af skader, på trods afhenvendelserne fra de behandlende hospitaler6 gang på sygehuse i kommunes varetægt på grund af skaderTilsidesættelser i 100 vis af tilsidesættelse af den udarbejdede,skriftlige instruks af, Bo tilbud, institution, aflastning, og andretilbud betalt af det offentlige. Det har bl.a. den alvorligekonsekvens, at vedkommende har taget ca. 20 kg på fordi, manikke har overhold diæter m.m. også til skade for helbredet
KonklusionKan det være rigtig, når man har med hjerneskade syge og handicappedepersoner at gøre, at der ikke skal føres juridisk retsgyldige journaler,optegnelser m.m.KonsekvensenDer findes derfor ingen retslige beviser, til støtte for de handicappede, når deter åbenbart ”lovligt”, at udlade, at føre optegnelser på den handicappede
døgnet rundt. Dette er ene og alene til skade for den handicappe og til gavnfor kommunerne.Bemærk at Kommuner og regioner er vel vide om, at bevismaterialer ikkefindes. Det passer dem åbenbart fint, for så bestemmer de hvad der foregår,dermed har den handicappe på forhånd bl.a. tabt retssikkerheden, overfor demyndigheder retssystemet m.m.!BemærkMan behandler ikke engang de handicappe personer på den måde isundhedsvæsnet, eller for den sag skyl fanger i det danske fængsel på sådanen måde!

Artikel 10

Retten til livet

Deltagerstaterne bekræfter på ny, at ethvert menneske har en naturgiven ret til livet, og

skal træffe alle nødvendige foranstaltninger til at sikre, at personer med handicap effektivt kan

nyde denne rettighed på lige fod med andre.

Thomas Bak BjørstArbejdsmiljøkonsulent