Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del Bilag 51
Offentligt
906869_0001.png
906869_0002.png
TEGN OMRIDSET AF DIN HÅND HER
SKRIVUNDERI DAG
Dette er min hånd. Den repræsenterer min støtte til underskriftsindsamlingen,der skal stoppe sexhandel af børn og unge.
� 2010 The Body Shop International Plc. All rights reserved Absolutely no reproduction without the permission of the owners� Registered trademark of The Body Shop International Plc.INCSTLC010_DKECPAT greenC: 100M: 20Y: 100K: 50
DIN UNDERSKRIFTGØR EN FORSKELECPAT greenC: 100M: 20Y: 100K: 50
thebodyshop.com/stop
Inspireret af vores stifter, Anita Roddick, og hendes passion for retfærdighederThe Body Shop stolt af at fortsætte hendes kamp mod menneskehandel ogbringe bevidsthed om denne moderne form for slavehandel ud til verdens ledereog derved verdenssamfundet.
SKRIV UNDER I DAG1. UDFYLDES MED NAVN, DATO OG UNDERSKRIFT2. TEGN OMRIDSET AF DIN HÅND PÅ BAGSIDEN3. AFLEVER FOLDEREN I DIN LOKALETHE BODY SHOPDIN UNDERSKRIFT GØR EN FORSKEL!
DERES FREMTID ER I DINE HÆNDERThe Body Shop og ECPAT* lancerer en global underskriftsindsamling for at forbedre rettighederne formenneskehandlede kvinder og børn og samtidig at dæmme op for menneskehandel generelt. Menneskehandeler blevet den tredje mest indbringende form for kriminalitet i verden. I Danmark mener vi, at der er brug forfølgende punkter i den nye Handlingsplan mod Menneskehandel, som får virkning fra 2011:1.Menneskehandlede skal ikke sættes i fængsel eller udvises som kriminelle2.Alle ofre for menneskehandel, som opholder sig i Danmark, skal beskyttes3.Flere ressourcer og bedre uddannelse af politi og myndigheder til forbedring af hjælp til menneskehandlede4. Sikre vidnebeskyttelse til de menneskehandlede og deres familier
JEG KRÆVER BEDRE BESKYTTELSE AF BØRN OG UNGE, DER UDSÆTTES FORSEXHANDEL1. Menneskehandlede skal ikke sættes i fængsel eller udvises som kriminelle2. Alle ofre for menneskehandel, som opholder sig i Danmark, skal beskyttes3. Flere ressourcer og bedre uddannelse af politi og myndigheder til forbedring af hjælp tilmenneskehandlede4. Sikre vidnebeskyttelse til de menneskehandlede og deres familierVed at gøre ord til handling kan politikerne gøre en forskel. Med deres hjælp kan vi yde bedre beskyttelse afbørn og unge.
HVAD MENER VI MED PUNKTERNE?1En menneskehandlet, der har gennemgået vold, trusler, ydmygelse og afpresningsættes i fængsel og udvises derefter som kriminel, når papirerne (der er konfiskereteller forfalsket af bagmændene), ikke er i orden. Den menneskehandlede udvisesefter afsoning til hjemlandet og til nye bagmænd med høj risiko for igen at blive sendtud i prostitution i et nyt land. Denne praksis skal laves om.2I Danmark defineres man kun som menneskehandlet, hvis personen er handlet TILDanmark – altså handlet over grænsen fra bagmand til bagmand. Er man handlet, indenman kommer til Danmark f.eks. fra Afrika til Spanien, og søger beskyttelse i Danmarkfra sine bagmænd, er man ifølge nuværende lov ikke menneskehandlet. Dette gælder ogsåhvis man ikke selv indser, kan eller tør bevise, at man er handlet til arbejde i Danmark.3For at kunne identificere en menneskehandlet og give personen den rigtige assistance,kræver detflereressourcer hos politi og myndigheder og en bedre uddannelse, der erens over hele landet.4For at dæmme op for menneskehandel kræver det, at menneskehandlede tør vidne modderes bagmænd. Hvis de vidner, risikerer de repressalier fra bagmænd over for deresfamilier. Familiemedlemmer risikerer at blive slået ihjel, få afbrændt hjemmet eller blivenye ofre for menneskehandel. Realisation af truslen er kun en SMS eller et mobilopkaldvæk fra bagmand til bagmand fra kontinent til kontinent.* ECPAT er i Danmark repræsenteret ved Red Barnet
UNDERSKRIFT
DATO
FORNAVN
EFTERNAVN
Jeg bekræfter, at jeg ikke tidligere har skrevet under på denne indsamling.Find ud af mere på thebodyshop.com/stop eller spørg i butikken.
EN HÅNDSRÆKNINGI 2011 vil vi præsentere vores nationale underskriftsindsamling for folketinget. Den vil repræsentere enhåndsrækning fra alle der har skrevet under på at stoppe sexhandel af børn og unge. Og det slutter ikkeher. Da dette er en global kampagne, er vores mål at slutte os sammen med tusinder af medunderskrivere frahele verden og tage underskrifterne hele vejen til FN.Hvis du mener at have set noget mistænkeligt eller er berørt af menneskehandel ring til Center modMenneskehandels hotline på 70 20 25 50. Den er åben mellem 8.00-18.00, efter kl. 18.00 kan du læggeen besked på telefonsvareren eller kontakte politiet.
Din underskrift vil blive videregivet til politikerne på Christiansborg og The Body ShopInternational garanterer, at ingen af dine data vil blive kopieret, gemt eller brugt på anden vis.
Skriv under på denne folder eller på thebodyshop.com/stop