Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del Bilag 473
Offentligt
1001717_0001.png
1001717_0002.png

Søminedepotet er besat – hvordan kan I se på uden at gribe ind?

Til:Justitsminister Lars Barfoed & Overborgmester for Københavns kommune, Frank Jensen mfl.Vi skriver til jer, som naboer til Søminedepotet på Refshalevej i København. Vi har tidligere skrevet etbrev til Overborgmester, Frank Jensen mfl., hvor vi udtrykte vores bekymring om den, dengangannoncerede, ulovlige besættelse af Søminedepotet. Vi blev forsikret fra Frank Jensens side, at detikke ville komme til en besættelse af stedet og at politiet var blevet kontaktet for at forhindre aktionen.Tillige fik vi opbakning fra et utal af politikere, der alle mente at disse ulovligheder skulle forhindres. Vihar desuden haft løbende kontakt med Politikommissær J. Nielsen, der gentagne gange har forsikretos om, at de ville sørge for at området ikke ville blive besat.Dagen derpå kan vi konstatere at alle disse udsagn blot var tomme ord!Da der i går kom omkring 800 unge autonome til vores område trak politiet sig og stod og så til, dademonstranterne trængte ind på området, ødelagde politiets afspærring og hærgede bygningen ogområdet, så det i dag står og er fuldstændigt ødelagt - igen! Politiet nærmest banede vejen for deautonome og i alles øjne, også de autonomes, fremstod politiet som om, de synes, at det var helt iorden. Flere gange hørte vi at politiet sagde til forbipasserende at "det blot var nogle unge menneskerder holdt en fest" og at det var "helt i orden."Hvad skete der siden politiet intet gjorde?
Som naboer til Søminedepotet støtter vi fuldt ud Mogens de Linde, når han gentagne gange bliverkrænket på hans borgerlige rettigheder og politiet intet gør ved det!Sidste år blev 3 af vores bygninger og hegn ødelagt af de autonome og i går blev 1 bygning hærgetmed grafitti. Da vi i går forsøgte at tale med politiet og lod dem forstå vores utryghed ved, at de blotlod stå til, fik vi af vide, at vi kunne tage vores familier og gå inden døre! Hvordan kan det gå til, atpolitiet står og ser på, at ulovligheder finder sted og, at det så er os, lovlydige borgere, der skalindrette os efter uromagerne?Der er ingen som helst tvivl om, at det er dybt ulovligt det, der foregår, hvilket indsatslederen på stedetsmilende bekræftede for os. Samme indsatsleder lovede os at sikre, at de autonome ikke kom ind påvores private område. Ganske få timer efter, at han var væk, sammen med resten af de 3 "dialog"politibiler, kunne vi så konstatere, at vores område er blevet brugt til åbent toilet, hvor det flyder medtamponer, hygiejnebind og andet affald. Ligeledes er vores ene bygning, postkasse og skilte maletmed graffiti, ligesom gaden flyder med glasskår, flasker, cykler og andet affald.
Det var meget frustrerende med alle de problemer der var sidste år, hvor politiet så passivt til, trodsutallige anmeldelser. Men det er endnu mere frustrerende at opleve det igen i år efter, at vi fra både jerpolitikere og politiets side ellers blev forsikret om, at det ikke ville ske. Hvor langt skal de gå, før Igriber ind?
Udover at bakke Mogens De Linde op forlanger vi, at I sikrer os og vores område. Vi forventer også, atI viser os borgere, at det nytter at henvende sig til de demokratiske instanser, som skal sikre voresrettigheder – rettigheder der ikke kan være til diskussion eller dialog. Vi håber, at I vil tage voreshenvendelse seriøst denne gang og ser frem til at høre fra jer.Med venlig hilsenEjerforeningen Charlotte Amalies Bastion,Mads H. LynggaardTlf. +45 5183 8638