Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling), Retsudvalget 2010-11 (1. samling), Socialudvalget 2010-11 (1. samling), Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
AMU Alm.del Bilag 109, REU Alm.del Bilag 251, SOU Alm.del Bilag 178, UUI Alm.del Bilag 81
Offentligt
954765_0001.png
Der er et punkt hvorgrænsen overskrides og derer tale om tvangsarbejdeog menneskehandel

A)

Arbejdere der har ordentlige arbejds- og levevilkår & anstændige lønninger. De kender arbejdets karakter, arbejdsbetingelserog er frit stillet mht. at vælge deres arbejdsplads og kunne opsige arbejdet uden negative konsekvenser fra arbejdsgiveren.

B)

Arbejdere kender arbejdets karakter og arbejdsbetingelser, men som oplever relativt dårlige vilkår og lønninger, dog indenforrammerne af gældende lovgivning.

C)

Arbejdere / ofre, der kender arbejdets karakter og generelle arbejdsvilkår, men har ikke information, indsigt eller erfaring somgiver dem mulighed for at forudse urimelige arbejdsvilkår og lønninger og som føler sig fastlåst i den givne situation på grund afbegrænsede alternativer og kendskab til rettigheder og alternativer. Her er tale om udnyttelse af arbejdskraft og overtrædelse afgældende arbejdslovgivning.

D)

Ofre for falsk information (vildfarelse) i rekrutteringsprocessen og som under arbejdet evt. udsættes for trusler om repressaliersom fx afskedigelse uden berettiget løn o. lign. Deres sårbarhed er udnyttet og de kan være handlet til andet arbejdet end lovetog/eller andre værre arbejdsbetingelser. De bliver udnyttet og kan ikke forlade stedet uden repressalier.

E)

Ofre fysisk/psykisk tvunget eller kidnappet. Truet og groft udnyttet. Her er entydigt tale om menneskehandel og tvangsarbejde.