Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del Bilag 138
Offentligt
934214_0001.png
934214_0002.png
934214_0003.png

Udenrigsudvalget

Til:

Dato:

Justitsministeren og udenrigsministeren14. december 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:URU alm. del

Spørgsmål 80

Vil ministrene oplyse, om der forud for indgåelsen af "Aftale mellem AmerikasForenede Staters regering og Kongeriget Danmarks regering om styrketsamarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet" den 14.oktober 2010 er blevet videregivet personoplysninger om danske borgere til brugfor USA's terrorregistre, og hvordan dette i så fald er foregået?

Spørgsmål 81

Kan ministrene garantere, at der forud for indgåelse af "Aftale mellem AmerikasForenede Staters regering og Kongeriget Danmarks regering om styrketsamarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet" ikke erudvekslet personoplysninger ved uofficielle embedsmandsmøder, som det harvist sig at være praksis i Sverige?

Spørgsmål 82

Vil ministrene redegøre for, hvor mange oplysninger der er blevet videregivet tilUSA fra "Aftalen mellem Amerikas Forenede Staters regering og KongerigetDanmarks regering om styrket samarbejde om forebyggelse og bekæmpelse afalvorlig kriminalitet" blev underskrevet den 14. oktober 2010 og frem til mediodecember 2010?

Spørgsmål 83

Vil ministrene redegøre for, hvordan Folketinget vil blive holdt orienteret om,hvilke oplysninger der løbende udleveres til USA inden for rammerne af "Aftalemellem Amerikas Forenede Staters regering og Kongeriget Danmarks regering
1/6
om styrket samarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet,og om aftalen løbende vil blive evalueret?

Spørgsmål 84

Vil ministrene oplyse, i hvilke tilfælde en dansker vil være underlagtamerikanske og ikke danske retssikkerhedsprincipper med hjemmel i "Aftaleimellem Amerikas Forenede Staters regering og Kongeriget Danmarks regeringom styrket samarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet",jf. folketingsåret 2009-10, REU alm. del - bilag 687?

Spørgsmål 85

Vil ministrene oplyse, om det er korrekt forstået, at USA med afsæt i "Aftalemellem Amerikas Forenede Staters regering og Kongeriget Danmarks regeringom styrket samarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet"vil kunne registrere oplysninger fra danske registre om en dansker, der som led ien ferie er indrejst i USA?

Spørgsmål 86

Vil ministrene redegøre for, om der i "Aftale mellem Amerikas Forenede Statersregering og Kongeriget Danmarks regering om styrket samarbejde omforebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet" er mulighed for, at Danmarkkan udlevere oplysninger til USA om personer, der har til hensigt at begå eller harbegået handlinger, der kan straffes med frihedsstraf på mere end et år i USA, mensom ikke nødvendigvis er ulovlige eller giver frihedsstraf på over et år i Danmark?

Spørgsmål 87

Vil ministrene oplyse, hvordan de vil sikre, at USA alene opbevarerpersonoplysninger indhentet via danske registre, så længe det er nødvendigt tilet konkret formål?

Spørgsmål 88

Vil ministrene oplyse, hvor længe USA i henhold til gældende amerikansklovgivning kan beholde indhentede oplysninger fra Danmark, når det fremgår af"Aftale mellem Amerikas Forenede Staters regering og Kongeriget Danmarksregering om styrket samarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorligkriminalitet", at oplysningerne skal slettes efter 2 år, "medmindre dette vil væreuforeneligt med den nationale lovgivning"?

Spørgsmål 89

Vil ministrene, oplyse hvorledes ministrene vil sikre, at USA ikke foretageruberettigede søgninger i danske registre?

Spørgsmål 90

Vil ministrene uddybe, i hvilke tilfælde Danmark i henhold til "Aftale mellemAmerikas Forenede Staters regering og Kongeriget Danmarks regering omstyrket samarbejde om forebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet" kannægte at udlevere oplysninger til USA?
1/6

Spørgsmål 91

Vil ministrene begrunde, hvorfor "Aftale mellem Amerikas Forenede Statersregering og Kongeriget Danmarks regering om styrket samarbejde omforebyggelse og bekæmpelse af alvorlig kriminalitet" giver USA adgang tilfingeraftryk og dna-profiler ved forbrydelser med relativt korte straframmer, derikke normalt karakteriseres som alvorlig kriminalitet, f.eks. en forbrydelse somsimpel vold, der "..kan straffes med frihedsstraf af en maksimal varighed påmere end et år.." jf. aftalens art. 9, stk. 2?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Marion Pedersenformand.
1/6