Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del Bilag 65
Offentligt
903505_0001.png
903505_0002.png
PRESSEMEDDELELSE15. oktober 2010
Miljøportal har afgivet redegørelseMiljøminister Karen Ellemann (V) har i dag oversendt en redegørelse fra bestyrelsenfor Danmarks Miljøportal om portalens drift og økonomi til Folketingets Miljø- ogPlanlægningsudvalg.Redegørelsen konkluderer, at Danmarks Miljøportal varetager sin økonomiforvaltningpå en tilfredsstillende måde. Dette er holdningen både hos bestyrelsen for DanmarksMiljøportal og hos Rigsrevisionen.-Det har været problematiseret, om bevillingerne til Danmarks Miljøportal erkanaliseret direkte ind i Miljøministeriets almindelige drift. Redegørelsen viser, atdette ikke er tilfældet,siger miljøminister Karen Ellemann.I redegørelsen beskriver bestyrelsen for Danmarks Miljøportal, at den nu vil begyndeen kortlægning, der skal vise præcist hvordan portalens 210 datasæt er opdateret aflandets kommuner, regioner og statsinstitutioner.-Jeg lægger vægt på, at bestyrelsen helt grundlæggende mener, at portalen er etgodt redskab for kommuner, regioner og statslige myndigheder til at løsemiljøopgaverne. Men det er utilfredsstillende, at bestyrelsen ikke kan give etøjebliksbillede af, hvor godt databaserne er opdateret. Derfor ser jeg frem til, atbestyrelsen leverer sådan et konkret og betryggende overblik. Det er en forventning,jeg deler med Kommunernes Landsforening,siger Karen Ellemann.I redegørelsen konkluderer bestyrelsen for Danmarks Miljøportal, at der fortsat erudfordringer med at få de mange computersystemer til at fungere optimalt, men atarbejdet efter bestyrelsens holdning skrider planmæssigt frem.-Jeg mener, det er fornuftigt, at flere af Danmarks Miljøportals systemer nu bliversendt i udbud, således at mere end 2/3 af portalens indkøb foretages hos privateleverandører,siger Karen Ellemann.
Danmarks Miljøportal blev oprettet i 2007 i forbindelse med, at amternesmiljøopgaver som følge af kommunalreformen blev fordelt mellem kommunerne,regionerne og Miljøministeriet. Formålet var at sikre disse myndigheder adgang tilden omfattende samling af data i mere end 200 forskellige datasæt, der indtiludgangen af 2006 lå hos amterne.Den generelle fordelingsnøgle for finansiering i partnerskabet er: Danske Regioner10 %, Kommunerne 45 % og Miljøministeriet 45 %.Læs Redegørelse om Danmarks Miljøportal.Se bilag 1, samarbejdsaftalen, her.Se bilag 2, dataansvarsaftale, her.
Yderligere oplysninger:Sune Bové, pressechef i Miljøministeriet, tlf. 72 54 60 32, eller 25 37 07 71.Mads Leth-Petersen, kontorchef, Miljøministeriets departement., tlf. 72 54 61 40.