Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del Bilag 560
Offentligt
990724_0001.png
990724_0002.png
990724_0003.png
990724_0004.png
990724_0005.png
Fejl i it-systemet.Fejlene er fundet af Gråkjær Miljøcenter. Fejleneer af forskellig karakter. Flere er så alvorlige at det på nuværende tidspunkt ikkeer muligt, at lave ”sikre/korrekte” beregninger i system.Når der redigeres i produktionen hvor der ikke er dyr i nudriften slettesstipladserne.Farm-N regner hele beregningen selvom man kun skal se beregningenfor eks. Grundvandsudvaskningen. Dette gør at systemet bliver langsomtog til tider falder ud. Beregninger tager nemt over et kvarter.Systemet regner med nye krav på gamle ansøgninger, hvilket ikke erkorrekt.Når der redigeres i ”afsat husdyrgødning” beregnes mængderne, somtilført i stedet for afsatI staldafsnit ændres rækkefølgen af staldene. Når man trykker på”redigere” åbnes der ofte en forkert stald.Lugtberegningen giver ingen fejlmelding i tilfælde hvor der manglerindtastede data. Disse fejlmeldinger findes under andre afsnit.Benyttes der teknologi til reduktion af lugtenhederne, beregnes dette somet tillæg til lugtenhederne og ikke et fradrag.Der er ikke søgemuligheder i skemaoversigtenOplysninger om grunddata kommer ikke med i pdf-filen.For at øge brugervenligheden bør der stå staldnavn og ikke kunstaldkode, ved angivelse af stald afsnitPDF-filen er ikke brugervenlig, da den er fyldt med koder(staldafsnit),som er uforståelige for folk der ikke arbejder med systemet til dagligt.Tryk på ”enter” udløser ”annuller” i stedet for gemDet er muligt at indtaste driftseffekt af ventilation. Hvad skal dennebruges til? Der er ingen miljøeffekt på ventilationenDet er muligt at rette i ansøgningen under ”se ansøgning”. Dette er etstort problem da ”se ansøgning” kun skal bruges uden mulighed for atlave ændringer i en ansøgningVed oprettelse af en produktion og valg af dyretype er det ikke muligt atændre dyretypen efterfølgende.
Link til wiki-vejledningen åbner i et vindue, hvor der ikke ermulighed for ”scrolle ned”Der mangler muligheder, så man kan regne på naturpunkter derliggere længere væk end de områder systemet automatisk regnertil.Konventerede ansøgninger bliver nulstillet i forhold til kildehøjde,oplandstype og naturtype. Dette får betydning fornaturberegningerneBeregningerne for ammoniak til natur er ukorrekte. Dette gælderbåde for merdeposition og totaldeposition.I gødningsberegningen er fordelingen af dyreenhederdybstøelse/gylle ikke i overensstemmelse med dyreenhederne istaldene
www.husdyrgodkendelses.dk’segne fejl:Deres liste findes her:https://www.husdyrgodkendelse.dk/Generelt/Nyheder.aspx.Der kommernye til hver dag.
Fejl - Systemet melder "Ingen arealer... "
2-5-2011 13:28
Der er i øjeblikket et problem med beregningen af fosforoverskud, hvor systemet melder"Ansøgningen indeholder ingen arealer", selvom der er arealer i ansøgningen.
Fejlen undersøges.
Fejl i PDF - Sumlinjer fordobler ammoniakfordampningen.
2-5-2011 12:16
Sumlinjen i tabellen "Resultat af beregninger af ammoniaktab på produktionsniveau" fordoblermængden af ammoniak.
Fejlen rettes hurtigst muligt.
Problemer med kopifunktionen
2-5-2011 11:44
Der er i øjeblikket problemer med systemets kopifunktion. Det kan have indflydelse på bådekopiering af skemaer, men også i forbindelse med at kommunerne trykker på "Hjemvist-knappen",samt ved oprettelse af scenarieberegninger.
Nye manualer om sagsbehandlermodulet
2-5-2011 02:08
Der er nu lagt 3 nye manualer påMiljøstyrelsenshjemmesideom kommunikationsmodulet, scenarieberegningsværktøjet og versionsstyringen.
Fejl - Beregning af overdækning
30-4-2011 01:24
Systemet beregner 25% reduktion ved overdækning af gyllebeholdere, hvilket er en fejl. Der skalberegnes 50% reduktion. Der arbejdes på at løse problemet.
Fejl - Beregninger af dyr på græs
29-4-2011 16:27
Der er en fejl i beregningerne af dyr på græs indenfor og udenfor udbringningsarealet. Derarbejdes på at løse problemet.
Fejl - Autovisitering har ikke kørt i det nye system
29-4-2011 15:27
Autovisiteringen af ansøgninger har ikke kørt i den nye udgave af husdyrgodkendelse.dk. Dennefunktion er startet, og vil betyde at der igen autovisiteres ved midnat.Første autovisitering vil køre natten til 30. april, hvor det kan forventes at der visiteres skemaer derhar ligget længere tid end de 21. dage.
Fejl - Ammoniakdepositioner
29-4-2011 10:24
Der er tilsyneladende en fejl i ammoniakdepositionsberegningerne, som giver meget laveværdier. Det er endnu ikke sikkert om problemet er generelt eller om der er specielle forholder udløser problemet.Problemet undersøges.
Der er foretaget mindre systemrettelser
29-4-2011 09:14
Adviseringsmails har været ude af drift siden systemet blev idriftsat, det er nu rettet.Vigtig information fanebladet har kun været aktiv på ansøgersiden, det virker nu også påkommunesidenVigtig informaiton fanebladet er ændret så den er rød når der er en ny vigtig besked til systemetsbrugere.
Ny manual til den nye udgave af systremet lagt på mst.dk
28-4-2011 23:01
Manualen "Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse" er lagt påMiljøstyrelsenshjemmeside.Manualen retter sig til de kommunale sagsbehandlere, og er en hjælp til hvordan manudformer godkendelser i systemet og introduktion til systemets indbyggede vurderings- ogvilkårsbank.
Problem - PDF generering kan tage lang tid.Der er problemer med PDF-genereringen som kan tage lang tid.
28-4-2011 21:51
Bemærk at det i nye system er detikke muligtat få genereret PDF'er manuelt ved henvendelse tilhelpdesken.Systemet vil i de fleste tilfælde kunne generere en PDF, da alle PDF'er sættes i kø. Problemet kanhave relationer til andre dele af systemet, bl.a. FarmN der jf. en tidligere nyhed også har problemermed visse skemaer. Der arbejdes på at optimere PDF-køen så problematiske PDF'er ikke står ivejen for genereringen af andre.
Fejlretning -Download af bilagsfiler
28-4-2011 21:03
Der har været problemer med download af geometri- og bilagsfiler fra systemet. Den fejl er nurettet mht geometri-filer, men der er fortsat problemer med bilags-filer. Der arbejdes på at løse det.
Systemets vurderings- og vilkårsbank er opdateret
28-4-2011 14:32
I den første idriftsættelse af systemet var det den forkerte database med vilkår der kom med. Detteer nu rettet og systemets vurderings- og vilkårsbank er nu blevet udbygget med mange nye ogændrede vilkår.
Ingen adviseringsmails
28-4-2011 12:12
Der kommer ingen adviseringsmails til kommunerne fra systemet når der indsendes nyeansøgninger. Ligeledes får ansøgere ingen mails når kommunen foretager handlinger på skemaer.
Problemet undersøges.
BrugerINFO: FarmN kører langsomt/normal hastighedDer er modtaget henvendelser om at FarmN kører langsomt i det nye system.
28-4-2011 11:37
Det skal oplyses at den beregningsmotor der foretager FarmN beregninger er den samme som idet gamle system, hvilket betyder at beregningerne kører med samme hastighed som tidligere.
I den nye udgave af husdyrgodkendelse.dk kan der dog være problemer med at får foretagetberegninger hvor der ikke er nogen husdyrgødning i nudriften. Dette problem undersøgesnærmere.
Fejlen på grunddatafanen er rettet.
27-4-2011 08:46
Fejlen der gjorde af grundoplysninger på grunddata fanbladet ikke kunne vises er rettet.
Fejl på Grunddata-fanen
26-4-2011 14:10
På ansøgersiden er det p.t. ikke muligt at få vist siden med Grundoplysninger under fanebladetGrunddata.
Der arbejdes på en finde en løsning.
Systemet er i drift.Efter lidt opstartsvanskeligheder er systemet nu i drift og kan benytttes.
26-4-2011 11:54
Velkommen til den nye udgave af husdyrgodkendelse.dk
26-4-2011 09:06
Velkommen til den nye udgave af husdyrgodkendelse.dk med rigtig mange ændringer, forbedringerog nye muligheder. Den primære ændring er den nye kommuneside hvor det nu er muligt atudforme færdige miljøgodkendelser med alle vurderinger og vilkår.Derudover er normtallene opdaterede samtidig med at det nu er muligt at fortage beregninger efterL 12.I perioden efter idriftsættelse vil der løbende blive lagt nyheder, beskeder og hjælp her pånyhedssiden.
Bemærk: Husdyrgodkendelse.dk understøtter ikke Internet Explorer 9. Benyt i stedet version 8,eller Mozilla Firefox eller Google Chrome.