Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling), Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del Bilag 535, FLF Alm.del Bilag 260
Offentligt
985379_0001.png

Fra:

Jan Hjeds [mailto:[email protected]]

Sendt:

14. april 2011 15:52

Til:

Klaus Andersen

Emne:

MPU alm. Del Bilag 457, FLF alm. Del Bilag 226Folketingets Fødevareudvalg samt Folketingets Miljøudvalg.Vedhæftet mine kommentarer til Nordfyns Kommunes skrivelse af 14.04.2011 til udvalgene.Desuden medsendes specifikt høringssvar for vandløbsindsatsen i det vandløb, sagen vedrører, og som jeghenviser til i ovennævnte kommentar. Det specifikke høringssvar er langt, men kan være udmærket læsning,fordi det med udgangspunkt i et konkret vandløb punkt for punkt udstiller og dokumenterer rækken af fejl ogproblemer omkring Vandplanernes vandløbsindsats:
1.Vandløb, der reelt er kunstige eller stærkt modificerede, er udpeget som naturlige vandløb, højt2.3.målsat til fiskevand for lyst- og/eller erhvervsfiskeri.Vandløb reelt med blød bund er udpeget til at opnå faunaklasse DVFI 5, selvom de aldrig kan nåover DVFI 4, fordi DVFI 5 kræver grus/stenbund.Der er ingen sammenhæng mellem årsag og virkning. Vandløbet har DVFI 1 på grund af forureningdels med spildevand, dels med pesticider fra et væksthusgartneri, dels med okkerskyllevand fra etvandværk. Alt sammen problemer, der kun kan afhjælpes ved at fjerne forureningskilderne. Alligeveler vandløbet udpeget til vandløbsrestaurering og nedsat/ophørt vandløbsvedligeholdelse i et spildtforsøg på at opnå DVFI 5.Indsatskravene baseres på målinger fra 2006, som altså vil være 9 år gamle når indsatsen skalimplementeres. Jeg håber stadig, Nordfyns Kommune har fået styr på forureningen inden da, for deter den eneste virkelige hjælp. og så er vandløbet forhåbentlig i mål uden indsats overhovedet.Afvandingens vigtighed og indsatskravenes store negative konsekvenser for markbrug og skovbrug.De tab og ekspropriationskrav, der bliver en konsekvens af Vandplanernes indsatskrav.
4.5.6.
Samlet demonstrerer høringssvaret, at vandplanerne vil være spild af det offentliges og lodsejerenes pengeved at stræbe efter uopnåelige mål på steder, hvor en indsats alligevel aldrig giver natur, stil mod EUsvejledning.Desuden udstiller høringssvaret (s. 23-26) min opfattelse af Naturstyrelsens reelle hensigt medvandløbsindsatsen.Venlig hilsenJanJan Hjedscand.agro.ElvedgårdElvedgårdsvej 65474 VeflingeTlf.. 64801010Mob.: 28801010e-mail.[email protected]