Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del Bilag 337
Offentligt
949030_0001.png
949030_0002.png
Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling
Miljø- og PlanlægningsudvalgetFolketingetChristiansborg1240 København K
Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir fra samrådet i Miljø-og Planlægningsudvalget onsdag den 19. januar 2011 vedr. Copenhagen Consen-sus Center.
27. januar 2011
Ministeriet for VidenskabTeknologi og UdviklingBredgade 431260 København K
Med venlig hilsen
TelefonTelefaxE-post
3392 97003332 3501[email protected]www.vtu.dk1680 5408
Charlotte Sahl-Madsen
NetstedCVR-nr.
Sagsnr.Dok nr.Side
11-10100216840701/1

Samråd (åbent) i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg onsdag den 19.

januar 2011 vedr. Copenhagen Consensus Center – MPU – alm. del – spm.

AX

Spørgsmål AX:

Vil Videnskabsministeren i et kommende samråd redegøre for, hvorfor Copenha-gen Consensus Centers aktiviteter ikke fremgår af Copenhagen Business Schoolsårsregnskaber, selvom det af centerets vedtægters § 20 fremgår, at ”Værtsinstitu-tionens ledelse har samme ansvar for centrets økonomi, herunder budgetlægning,disponering og regnskabsaflæggelse, som for værtsinstitutionen selv”, samt at detaf § 21 fremgår, at ”Centrets regnskab revideres efter samme retningslinjer, somgælder for værtsinstitutionen”.

Svar:

Copenhagen Consensus Center blev oprettet som et center ved Handelshøjskoleni København – CBS – i 2006.Ministeriet for Videnskab
Copenhagen Consensus Center er derfor en del af CBS, ligesom f.eks. de øvrigeinstitutter og centre ved universitetet.Copenhagen Consensus Center følger derfor de regler for disponering, regn-skabsaflæggelse og revision, der gælder for Handelshøjskolen i CBS og landetsøvrige universiteter.Af reglerne følger, at det ikke er et krav til universiteterne, at de i deres eksternerapportering, og herunder f.eks. i deres årsrapport, omtaler enkelte forsknings-centres aktiviteter og økonomi.Kravet er således, at Copenhagen Consensus Centers samlede aktiviteter indgår iCBS’s samlede regnskabsaflæggelse. Dette er også tilfældet.Det betyder f.eks., at Copenhagen Consensus Centers aktiviteter indgår i samledeoversigter over indtjening og omkostningsfordeling.Copenhagen Consensus Center har siden oprettelsen på CBS i 2006 været finan-sieret af eksterne tilskud og bevillinger fra blandt andet Udenrigsministeriet ogMiljøministeriet.En række af disse bevillingsgivere, blandt andre Udenrigsministeriet og Miljømi-nisteriet, stiller krav til CBS om, at der skal aflægges særskilt regnskab for an-vendelse af bevillingen.CBS udarbejder derfor et særskilt regnskab for disse bevillinger til CopenhagenConsensus Center, som afrapporteres til bevillingsgiver, altså Miljøministeriet ogUdenrigsministeriet. Ligesom CBS afrapporterer en lang række andre eksternetilskud til de respektive bevillingsgivere.
Teknologi og Udvikling
Side
2/2