Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del Bilag 62
Offentligt
941670_0001.png
941670_0002.png
941670_0003.png
941670_0004.png

Bilag 1

Lovforslaget sammenholdt med gældende lovGældende formuleringLovforslaget

§1

I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf.lovbekendtgørelse nr. 477 af 6. maj 2010,som ændret ved lov nr. xxx af xx. decem-ber 2010 foretages følgende ændringer:

§ 38 a.

Stk. 2.Kulturministeren kan i forbindelsemed udstedelse af tilladelsen fastsættenærmere vilkår for public service-programvirksomheden m.v., herunder ihvilket omfang virksomheden helt ellerdelvis kan finansieres ved abonnements-betaling. Det kan i den forbindelse fast-sættes, at der skal betales koncessionsaf-gift for tilladelsen. Det kan endviderefastsættes, at der skal aftales et bods-system, som skal finde anvendelse i til-fælde af, at de vilkår, programtilladelsener meddelt på, tilsidesættes.

1.

§ 38 a, stk. 2,affattes således:”Stk. 2.Kulturministeren kan i forbin-delse med udstedelse af tilladelsenfastsætte nærmere vilkår for publicservice-programvirksomheden m.v.,herunder i hvilket omfang virksomhe-den helt eller delvist kan finansieresved abonnementsbetaling. Ministerenkan i den forbindelse fastsætte, at TV2/DANMARK A/S skal give husstandeadgang til TV 2 uden abonnementsbe-taling, hvis husstanden ikke modtagerbetalings-tv via et selskab, en foreningel.lign., som distribuerer tv til hus-stande i Danmark. Det kan endviderefastsættes, at der skal betales konces-sionsafgift for tilladelsen, og at derskal aftales et bodssystem, som skalfinde anvendelse i tilfælde af, at devilkår, tilladelsen er meddelt på, til-sidesættes.”.

2.

I§ 38 aindsættes som nye stykker:”Stk. 3.Såfremt TV 2/DANMARK A/S itilladelsen er forpligtet til at tilbyde”TV 2-alene-kort”, jf. stk. 4, kan TV2/DANMARK A/S gennemføre de i § 38c-d nævnte kontrolforanstaltningerm.v.Stk. 4.Ved et ”TV 2-alene-kort” forståsi denne lov et tv-dekoderkort til an-vendelse ved modtagelse af TV 2 viadet jordbaserede digitale tv-sendenetuden abonnementsbetaling.”.
Dok. nr. 735797
Side 2

§ 38 b.

Kulturministeren kan fastsætteregler om programvirksomheden, herun-der regler om indhold i programvirksom-heden, regler om fremme af programmeraf europæisk oprindelse og regler om,hvordan programvirksomheden stilles tilrådighed.Stk. 2.Kulturministeren kan fastsætteregler om, at TV 2/DANMARK A/S skalgøre oplysninger, der identificerer TV2/DANMARK A/S over for seerne og bru-gerne, tilgængelige.

3.

Som§ 38 b-eindsættes:”§

38 b.

Såfremt et medlem af en hus-stand ansøger om et ”TV 2-alene-kort”,skal der over for TV 2/DANMARK A/Sgives oplysning om navn, adresse ogcpr.-nummer på samtlige medlemmeraf husstanden, som er fyldt 15 år.Samtidig skal ansøgeren bekræfte, athusstanden alene modtager tv vedhjælp af det jordbaserede digitale tv-sendenet, og at husstanden ikke i øv-rigt modtager tv via et selskab, en for-ening m.v. som distribuerer tv til hus-stande i Danmark.Stk. 2.Er en husstand i besiddelse afet ”TV 2-alene-kort”, og opfylder hus-standen ikke længere betingelserneherfor, jf. stk. 1, er husstanden forplig-tet til straks at returnere kortet til TV2/DANMARK A/S.Stk.3. Den, som udsteder ”TV 2-alene-kortet” på TV 2/DANMARK A/S vegne,må ikke anvende eventuelt modtagneoplysninger på kortindehaverne til an-dre formål end til administration af”TV 2-alene-kortet” med mindre kort-indehaveren selv anmoder herom.

§ 38 c.

TV 2/DANMARK A/S kan fore-tage en kontrol af, om de oplysninger,som selskabet modtager i forbindelsemed en ansøgning om et ”TV 2-alene-kort”, er korrekte.Stk. 2.TV 2/DANMARK A/S er medhenblik på at kunne gennemføre den istk. 1 nævnte kontrol berettiget til atudlevere navn og adresse på medlem-mer af husstande, der har ansøgt omeller er i besiddelse af et ”TV 2-alene-kort”, til selskaber, foreninger m.v.,som distribuerer tv til husstande iDanmark.Stk. 3.Selskaber, foreninger m.v., somdistribuerer tv til husstande i Dan-mark, er forpligtet til på forespørgsel

§ 38 c.

Reklamer, sponsorerede program-mer samt programmer, for hvilke der erbetalt for sendetid, kan indgå i program-virksomheden efter reglerne i kapitel 11.
Side 3
at give TV 2/DANMARK A/S oplysningom, hvorvidt nærmere angivne perso-ner på en given adresse er registreretsom modtagere af tv fra den pågæl-dende distributør, samt om distributø-ren leverer tv til andre end de af TV2/DANMARK A/S oplyste personer påden pågældende adresse. Oplysningermodtaget fra TV 2/DANMARK A/S måikke af distributøren anvendes til an-dre formål end den i stk. 1 nævntekontrol. Ligeledes må oplysninger, somTV 2/DANMARK A/S modtager fra di-stributører i medfør af denne bestem-melse, ikke anvendes til andre formålend i forbindelse med kontrol af ”TV 2-alene-kort”-ordningen.Stk. 4.Kontrollen kan ske manuelt el-ler ved elektronisk samkøring af op-lysninger.

§ 38 d.

TV 2/DANMARK A/S kan fraden, som i forbindelse med ansøgningom et ”TV 2-alene-kort” afgiver ukor-rekte oplysninger, opkræve en afgift påop til 500 kr. Ligeledes kan TV2/DANMARK A/S opkræve en afgift på500 kr., såfremt husstanden ikke op-fylder forpligtelsen i § 38 b, stk. 2.

§ 38 d.

Efter indstilling fra Radio- og tv-nævnet kan kulturministeren træffe afgø-relse om at inddrage programtilladelsenmidlertidigt eller endeligt, hvis TV2/DANMARK A/S1) overtræder loven eller bestemmelserfastsat efter loven, såfremt en overtrædel-se er grov eller overtrædelser er ofte gen-tagne,2) tilsidesætter § 87 eller pålæg, der ermeddelt efter denne bestemmelse,3) tilsidesætter de vilkår, som programtil-ladelsen er meddelt på, eller4) tilsidesætter pålæg meddelt efter § 88.

§ 38 e.

Kulturministeren kan inddrageprogramtilladelsen midlertidigt eller en-deligt, hvis TV 2/DANMARK A/S ikke ud-nytter tilladelsen, eller der sker en væ-sentlig afbrydelse af programvirksomhe-den.

§ 38 e.

Kulturministeren kan fastsættenærmere regler om ”TV 2-alene-kort”-ordningen.”.
§ 38 b-e bliver herefter § 38 f-i.
Side 4

4.

Som§ 93 stk. 1, nr. 5,indsættes:

§ 93.

Med bøde straffes den, der5) tilsidesætter en afgørelse i henhold til§ 44,6) undlader at lade sig registrere i over-ensstemmelse med § 47, stk. 1,7) tilsidesætter en afgørelse om indstillingaf programvirksomheden efter § 42, nr. 5,§ 42 a, stk. 2, eller § 50, stk. 2 eller 3,8) i gentagne eller grovere tilfælde over-træder § 70, stk. 1, 1. pkt., eller forskrifterudstedt i medfør af § 70, stk. 1, 3. pkt.,9) overtræder § 70, stk. 1, 2. pkt.,10) overtræder § 85 a, stk. 1,11) overtræder § 87 eller pålæg udstedt imedfør af denne bestemmelse,12) overtræder § 90, stk. 2,13) undlader at give adgang til korte ud-drag i henhold til § 90, stk. 3, eller14) overtræder § 90, stk. 4.
”5) Overtræder § 38 c, stk. 3.”.Nr. 5-14 bliver herefter nr. 6-15.

§2

Stk. 1.Loven træder i kraft den 1. juli2011.