Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del Bilag 130
Offentligt
991779_0001.png
991779_0002.png
Høring om kvaliteten af børnemedier i DanmarkFolketingets Kulturudvalg afholder en høring onsdag den 18. maj 2011 kl. 9 -12.30 i Landstingssalen påChristiansborg. Der vil være mulighed for at overvære høringen som tilhører.Formålet med høringen er, at få præsenteret og drøftet de centrale problemstillinger på børnemedieområdet.Hvordan sikrer vi en tradition for kvalitetsfyldt børnefjernsyn, børnefilm, computerspil – og børnekultur iDanmark, så vi ikke taber til Disney og andre udenlandske medievirksomheder? Hvordan skaber vi grobundfor innovation og talenter på børnemedieområdet? Hvorfor er det vigtigt også at lave nyhedsformidling forbørn? Hvilken rolle spiller f.eks. DR, TV 2 og Filminstituttet for udviklingen af børne-tv, børnefilm ogcomputerspil.Til at belyse dette er inviteret en række oplægsholdere, som på forskellig vis arbejder med børnemedie-området. Følgende temaer vil blive berørt på høringen:Overblik – de centrale problemstillinger på områdetBørn som medieforbrugereØkonomi og børnemedierHvordan sikres kvalitet i fremtidenTalentudvikling og innovationNyhedsformidling for børnEfter oplæggene vil der være debat mellem politikerne og oplægsholderne.
ProgramKl. 9.00Kl. 9.05Kl. 9.10

Indledning

v. ordstyrer

Fællessang

med børnekor/-figurer.

De centrale problemstillinger på børnemedieområdet og børn som medieforbrugere

baggrunden for nedsættelsen af en tænketank, og hvad skal der komme ud af det v.manusforfatter og instruktør Mariella Harpelunde Jensen, formand for BørnemedieTænketankenog præsentation af børnene som kvalitetsbevidste, kompetente medie-producenter og forbrugere v.festivalredaktør i Producentforeningen og tidl. medieforskerKirstine Vinderskov.

Et økonomisk overblik

– hvor mange penge bruges der på børnemedier i Danmark, hvordanbliver de brugt og er kvalitet lig med penge v.Programme Planning Manager Morten SkovHansen, Discovery Channel, Nordic.

Hvordan sikrer man et dansk alternativ på børnemedieområdet

– som også har betydningom 10 år v.kontaktchef Søs Heegaard, Mindshare.

Hvornår har dansk børne-tv og børnefilm betydning for børn

– hvad er kvalitet for børn oger det anderledes end for voksne v.børnekanal redaktør Signe Lindkvist, DR Ramasjang.

Talentudvikling og fødekæder – set fra produktionsmiljøet.

Hvad er de vigtigstebyggeklodser for at skabe et vitalt børnemediemiljø. Fødekæder i den danske mediebranche v.direktør og producer Sarita Christensen, Copenhagen Bombay.
Kl. 9.25
Kl. 9.40
Kl. 9.55
Kl. 10.10
Kl. 10.25Kl. 10.45
Kaffepause

Nyhedsformidling for børn

- hvorfor er det vigtigt, og hvilke perspektiver er der i DR’s forsøgmed nyhedsformidling til børn, erfaringer fra andre lande v.kommunikationschef FlemmingSchultz, Børnerådet.

Hvordan sikrer vi talentudvikling og innovation

for at opretholde et børnemediemiljø iDanmark af høj kvalitet, og hvad gør DR, TV 2 og Filminstituttet for at understøtte dette v.kanalchef Birgitte Fredsby, DR B&U, programchef Keld Reinicke, TV 2 og kontorchef ClausNoer Hjorth, Det Danske Filminstitut

Debat

– mellem politikerne og oplægsholderne.

Afrunding

ved ordstyrer
Kl. 11.00
Kl. 11.45Kl. 12.25