Forsvarsudvalget 2010-11 (1. samling)
FOU Alm.del Bilag 114
Offentligt
986984_0001.png
986984_0002.png
FORSVARETSPERSONELTJENESTEFPTSA4
U
(Bedesanfort ved henvendelser)
TilCentralforeningen for Stampersonel ([email protected])Hovedorganisationen af OfficeriDanmark ([email protected])Haerens Korporal- og Konstabelforer~ing([email protected])Eft.:Forsvarsministeriet ([email protected])Forsvarskommandoen ([email protected])Savaernets Operative Kommando ([email protected])Granlands Kommando ([email protected])Emne:

Udredningsarbejde om udstationeringsforholdene

pa

Grprnland.

P i et madeiForsvarsministeriet den3.juni2010beskrev Centralforeningen for Stamper-sonel sammen med Hovedorganisationen af OfficereriDanmark og Haerens Korporal- ogeKonstabelforening en r ~ k k problemstillinger forbundet med udstationeringiGranland(Grannedal). PA den baggrund blev Forsvarets Personeltjeneste bedt om med udgangs-punktiorganisationernes materiale at gennemfare et udredningsarbejde. Forsvarsministe-riet anfarte p i madet, at det var Forsvarsministeriets og Forsvarets grundholdning, atmedarbejdere ikke skal kompenseres for eventuelle aendringer i skatteforhold (bide op- ognedadgiiende). Denne grundholdning var fx ogs6 styrende for statens tilgang ti1 spargsmii-let om kompensationiforbindelse med indfarelsen af multimediebeskatning.Pii madet anfarte Forsvarsministeriet endvidere, at en evt. Iasning, hvor Granland ydes etbloktilskud - mod en he1 eller delvis fritagelse for beskatning af forsvarets udstationeredemedarbejdere-ikke ville vaere en gangbar lasning p6 nuvaerende tidspunkt.
PostadresseLautruphej 82750Ballerup
BesogsadresseLautruphej82750Ballerup
Telefon32 66 50 00Gennemvalg:3266 5186
Telefax32 66 55 99
CVR:16287180EAN:5798000201 576
lnden for disse rammer og med afsaetiorganisationernes fyldestgarrende og grundige for-arbejde gennemfarrte Forsvarets Personeltjeneste herefter et udredningsarbejde, hvor ud-stationeringsvilkirene blev analyseret og drarftet med organisationerne, herunder muligeforslag ti1 larsniqger. Endvidere blev disse vilkir og mulige larsningsforslag drarftet med For-svarskommandoen.Som oplyst telefonisk har Forsvarets Personeltjeneste nu afsluttet udredningsarbejdet.Arbejdet har b1.a. vist, at personellet de seneste i r af forskellige irsager har oplevet enaendringideres udstationeringsvilkir, herunder de samlede Iarn- og ydelsesforhold. E n -dringerne skyldes-som det o g s i fremgir af udredningsarbejdet-dog helt overvejendeudviklingenibeskatningiGrarnland.Udredningsarbejdet har siledes ikke kunnet pege for vaesentlige forhold ud over beskat-ning, der efter indgielsen af overenskomsten for 2008-201 1, skulle have indvirket p i per-sonellets vilkar. P i den baggrund ses ikke for naervaerende anledning til, at der-uden forregi af overenskomstforhandlingerne, hvor finansiering af Iarn- og ydelsesforbedringer mu-ligvis kan tilvejebringes-aendres ved de nugaeldende vilkir.Forsvarets Personeltjeneste vil fortsat farlge udviklingen ved Grarnnedal p i Grarnland, indtilder forventeligt oprettes en Arktisk KommandoiGrarnland. Det bemaerkes, at udstatione-ringsvilkirene o g s i vil indgiiden naermere planlaegning af en Arktisk Kommando. N i r derforeligger mere konkrete planer for den Arktiske Kommando, vil Forsvarets Personel-tjeneste orientere personelorganisationerne omkring personellets Ian- og ydelsesmaessigevilkir.Forsvarets Personeltjeneste skal afslutningsvis takke for organisationernes bidrag ti1 ud-skriftlige materiale og nyttige oplysninger og drarftelserredningsarbejdet b i d e det gr~~ndigeom forholdeneiGrarnla~idherunder de skattemaessige forhold, som personellet er under-lagtiGrarnland.
Trine KristiansenkontorchefAftale- og Forhandlingsafdelingen
Intern fordeling:CHFPT, STCHIFPT, CHIFA, CHILA, CHILA1,FA1, FA3, LA 21 1, LA 212, LA217