Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 273
Offentligt
990159_0001.png
990159_0002.png
990159_0003.png
990159_0004.png
Det skjulte madspildKonference den 12. maj kl. 9–13Rådssalen på Axelborg, Axeltorv 3, KøbenhavnDer er en voksende erkendelse af, at alt for meget mad bliver smidt ud. Det bliveri bogstaveligste forstand produceret til skraldespanden.Hidtil har der været meget fokus på udsmid hos den enkelte forbruger, men dersker et betydeligt spild af mad allerede før, det når ud til forbrugeren, og noglegange før råvaren bliver til mad. Kål bliver pløjet ned, æbler bliver sorteret fra, ogbrød ender i bedste fald som grisefoder.Samtidig har emballering og datomærkning betydning for forbrugernes hånd-tering af maden. Bliver pølserne solgt i pakker med flere, end familien kan nå atspise? Er yoghurten til at få ud af kartonen? Og hvordan med holdbarheden?Det skjulte madspild handler om den del af madspildet, hvor producenter og de-tailhandel også har et ansvar. Det er det, CONCITO og Fødevareministeriet sætterfokus på den 12. maj.Kom og oplev centrale beslutningstagere og opinionsdannere på området debat-tere den seneste viden og en række konkrete forslag til, hvordan vi får mindsketmadspildet i fødevaresektoren, og hvordan fødevaresektoren kan bidrage til atmindske forbrugernes madspild.Tilmeld dig senest den 8. majDer er gratis at deltage i konferencen. Tilmelding er senest den 8. maj, og detbegrænsede antal pladser vil blive besat efter først-til-mølle-princippet.Husk i øvrigt at svare på, om du deltager i frokosten eller ej – så vi undgår unø-digt madspild i Bojesens køkken!Tilmelding det skjulte madspildHvis du er forhindret i at deltage, må du gerne give invitationen videre til enanden og afmelde din deltagelse her:Afmelding det skjulte madspildSe programmet på de følgende sider
»Det skjulte madspild«Konference den 12. majProgramOrdstyrer:Thomas Færgeman, direktør i CONCITODebatfacilitator: Rasmus Kjeldahl, direktør i ForbrugerrådetRet til ændringer i programmet forbeholdes

8.30–9.00

Registrering

Rådssalen på Axelborg, Axeltorv 3, København

PR ÆSENTATIONER

9.00–9.10

Det skjulte madspild

Henrik Høegh, fødevareminister

Hvad ved vi om madspild i fødevaresektoren?

Lisbeth Mogensen, seniorforsker, Århus UniversitetJørgen Dejgård Jensen, seniorforsker, Københavns Universitet

Forbrugerne: Vi spilder ikke mad!

Signe Didde Frese, miljø- og klimakonsulent i FDB

Madspild fra jord til butik

Præsentation af CONCITOs projektMichael Minter, projektleder i CONCITO

9.10–9.30

9.30–9.45

9.45–9.55

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSlotholmsgade 12, 1216 København K, tlf: 33 92 33 01, www.fvm.dk, [email protected]

PANELDEBAT, DEL I

9.55–10.50

Fødevareproduktion og -industri

Produktion og afsætning af frugt og grønt

Frank van Beek, chefgartner i ÅrstiderneKlaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & FødevarerUffe Danielsen, forretningschef i Dalgaard Supermarked(inviteret)

Emballering og datomærkning af fødevarer

Jan Johannesen, miljø- og klimachef i ArlaKirsten Jacobsen, fødevarechef i De Samvirkende KøbmændSigne Didde Frese, FDBHenrik Høegh, fødevareminister

10.50–11.10

Pause

PR ÆSENTATIONER

11.10–11.20

Miljøstyrelsens arbejde med madspild ifht. husholdningerne

Claus Torp, vicedirektør i Miljøstyrelsen

Madspild i storkøkkener

Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus

11.20–11.30

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSlotholmsgade 12, 1216 København K, tlf: 33 92 33 01, www.fvm.dk, [email protected]

PANELDEBAT, DEL II

11.30–12.25

Detailhandel og minimering samt udnyttelse

af overskudsmad

Tilbudsvarer, pakningsstørrelser og vægt- vs. stykafregning

Anders Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema1000Kristian Kaae, salgsdirektør, GASA Nord GrøntCharlotte Thy, miljøchef i Danish CrownSelina Juul, stifter af Stop Spild af Mad

Minimering og udnyttelse af overskudsmad

Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns MadhusThomas Fremming, stifter af FødevarebankenMartin Hjort Andersen, regionchef i NettoPeter Hyldgaard, produktchef i ISS Waste ManagementHenrik Høegh, fødevareminister

12.25–12.30

Afrunding

Thomas Færgeman og Henrik Høegh

Værsgo!

Jonas Preisler, køkkendirektør på Bojesen

Frokost

12.30–12.35

12.35–13.00

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSlotholmsgade 12, 1216 København K, tlf: 33 92 33 01, www.fvm.dk, [email protected]