Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 273
Offentligt
Det skjulte madspildKonference den 12. maj kl. 9–13Rådssalen på Axelborg, Axeltorv 3, KøbenhavnDer er en voksende erkendelse af, at alt for meget mad bliver smidt ud. Det bliveri bogstaveligste forstand produceret til skraldespanden.Hidtil har der været meget fokus på udsmid hos den enkelte forbruger, men dersker et betydeligt spild af mad allerede før, det når ud til forbrugeren, og noglegange før råvaren bliver til mad. Kål bliver pløjet ned, æbler bliver sorteret fra, ogbrød ender i bedste fald som grisefoder.Samtidig har emballering og datomærkning betydning for forbrugernes hånd-tering af maden. Bliver pølserne solgt i pakker med flere, end familien kan nå atspise? Er yoghurten til at få ud af kartonen? Og hvordan med holdbarheden?Det skjulte madspild handler om den del af madspildet, hvor producenter og de-tailhandel også har et ansvar. Det er det, CONCITO og Fødevareministeriet sætterfokus på den 12. maj.Kom og oplev centrale beslutningstagere og opinionsdannere på området debat-tere den seneste viden og en række konkrete forslag til, hvordan vi får mindsketmadspildet i fødevaresektoren, og hvordan fødevaresektoren kan bidrage til atmindske forbrugernes madspild.Tilmeld dig senest den 8. majDer er gratis at deltage i konferencen. Tilmelding er senest den 8. maj, og detbegrænsede antal pladser vil blive besat efter først-til-mølle-princippet.Husk i øvrigt at svare på, om du deltager i frokosten eller ej – så vi undgår unø-digt madspild i Bojesens køkken!•Tilmelding det skjulte madspildHvis du er forhindret i at deltage, må du gerne give invitationen videre til enanden og afmelde din deltagelse her:•Afmelding det skjulte madspildSe programmet på de følgende sider
»Det skjulte madspild«Konference den 12. majProgramOrdstyrer:Thomas Færgeman, direktør i CONCITODebatfacilitator: Rasmus Kjeldahl, direktør i ForbrugerrådetRet til ændringer i programmet forbeholdes8.30–9.00
Registrering
Rådssalen på Axelborg, Axeltorv 3, København
PR ÆSENTATIONER
9.00–9.10
Det skjulte madspild
Henrik Høegh, fødevareministerHvad ved vi om madspild i fødevaresektoren?
Lisbeth Mogensen, seniorforsker, Århus UniversitetJørgen Dejgård Jensen, seniorforsker, Københavns UniversitetForbrugerne: Vi spilder ikke mad!
Signe Didde Frese, miljø- og klimakonsulent i FDBMadspild fra jord til butik
Præsentation af CONCITOs projektMichael Minter, projektleder i CONCITO
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSlotholmsgade 12, 1216 København K, tlf: 33 92 33 01, www.fvm.dk, [email protected]
PANELDEBAT, DEL I
9.55–10.50
Fødevareproduktion og -industri
Produktion og afsætning af frugt og grønt
•Frank van Beek, chefgartner i Årstiderne•Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer•Uffe Danielsen, forretningschef i Dalgaard Supermarked(inviteret)Emballering og datomærkning af fødevarer
•Jan Johannesen, miljø- og klimachef i Arla•Kirsten Jacobsen, fødevarechef i De Samvirkende Købmænd•Signe Didde Frese, FDB•Henrik Høegh, fødevareminister10.50–11.10
Pause
PR ÆSENTATIONER
11.10–11.20
Miljøstyrelsens arbejde med madspild ifht. husholdningerne
Claus Torp, vicedirektør i MiljøstyrelsenMadspild i storkøkkener
Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSlotholmsgade 12, 1216 København K, tlf: 33 92 33 01, www.fvm.dk, [email protected]
PANELDEBAT, DEL II
11.30–12.25
Detailhandel og minimering samt udnyttelse
af overskudsmad
Tilbudsvarer, pakningsstørrelser og vægt- vs. stykafregning
•Anders Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema1000•Kristian Kaae, salgsdirektør, GASA Nord Grønt•Charlotte Thy, miljøchef i Danish Crown•Selina Juul, stifter af Stop Spild af MadMinimering og udnyttelse af overskudsmad
•Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus•Thomas Fremming, stifter af Fødevarebanken•Martin Hjort Andersen, regionchef i Netto•Peter Hyldgaard, produktchef i ISS Waste Management•Henrik Høegh, fødevareminister12.25–12.30
Afrunding
Thomas Færgeman og Henrik HøeghVærsgo!
Jonas Preisler, køkkendirektør på BojesenFrokost
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSlotholmsgade 12, 1216 København K, tlf: 33 92 33 01, www.fvm.dk, [email protected]