Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 267
Offentligt
Agri Nord, Europa-Kommissionen´s Repræsentation og Europabevægelsen Region Nord indbyder til:
Debat om den fremtidige landbrugspolitiki EU og DanmarkTid: Torsdag den 12. maj 2011 kl. 12.30 – 16.30.Sted: Tårnsalen, Agri Nord Aalborg, Hobrovej 437, Aalborg SV.Dagens debatseminar er en mulighed for de aktive indenforlandbrug og andre at høre Europa-Kommissionen forklareforslaget, men også at høre eksperter og politiker give sitsyn, og – ikke mindst – en mulighed for at stille spørgsmål.
Program:Ordstyrer:Poul Smidt,Journalist12.30: Sandwich, øl og vand13.05: Velkomstv/Carl Chr. Pedersen,Formand for Agri Nord13.10: Hvordan ser den kommende europæiske landbrugspolitik ud?v/Lars Hoelgaard,Kommitteret i DG-AGRI, Europa-Kommissionen13.30: Erfaring med reformer af EU´s landbrugspolitikv/Niels Busk,direktør i Buskengaard Holding og tidl. MEP13.45: Landbrugspolitikken set fra et rødt / grønt perspektivv/Pia Olsen Dyhr(SF), Medlem af Folketinget14.00: Debat14.30: Pause med kaffe/te og kage15.00: Historien om Danmarks forhold til EU´s landbrugspolitikv/Niels Ersbøll,tidl. Generalsekretær for Ministerrådet15.15: Har landbruget og fødevareerhvervet stadig brug for en fælleslandbrugspolitik?v/JanLaustsen,Direktør, Handelspolitik & Afsætning,Landbrug & Fødevarer15.30: Debat16.15: Afslutning:v/Carl Chr. Pedersen,Formand for Agri Nord
Deltagelse er gratis. Sidste frist for tilmelding 9. maj.
Ønsker du at deltage, kan du tilmelde dig på [email protected]eller telefon til Jane Knudsen på 96 34 51 02 ellerLilly Andersen på 98 33 55 04.
Debat om den fremtidige landbrugspolitiki EU og Danmark
Lidt baggrundsvidenEuropa-Kommissionen vedtog i november 2010 en meddelelse om denkommende landbrugspolitik ”Den fælles landbrugspolitik på vej mod 2020– Morgendagens udfordringer: fødevarer, naturressourcer og landområder”.Meddelelsen markerer det første skridt i en høringsproces, som vil vare indtilforåret, og som vil give Kommissionen mulighed for at udarbejde lovgiv-ningsforslag inden udgangen af 2011. Den reformerede landbrugspolitik skaltræde i kraft den 1. januar 2014.Meddelelsen indeholder flere vigtige punkter. Først og fremmest skal støtteni form af direkte betalinger ses efter i sømmene. Den skal suppleres med en”grøn” komponent for miljømæssig konkurrenceevne og fordeles på en mereretfærdig og gennemsigtig måde. Dernæst skal der sættes stærkere ind påinnovationsfronten og i kampen mod klimaændringerne som led i program-merne for landdistriktsudvikling. Endelig vil det være nødvendigt at gørefødevarekæden mere gennemsigtig og at undersøge muligheden for at givemedlemsstaterne nye redskaber i hænde i kampen mod de voldsomme pris-svingninger på markedet for landbrugsråvarer.