Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 208
Offentligt
965761_0001.png
965761_0002.png
965761_0003.png

Retsudvalget

Til:

Dato:

Justitsministeren2. marts 2011
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 138

Forslag til lov om ændring af lov om dyreforsøg og lov om kloning oggenmodificering af dyr m.v. (Gennemførelse af nyt dyreforsøgsdirektiv m.v.).Af justitsministeren (Lars Barfoed).

Spørgsmål 1

Ministeren bedes redegøre for, hvilke konkrete initiativer ministeren vil tage for atstyrke udviklingen af alternativer til dyreforsøg.

Spørgsmål 2

Ministeren bedes oplyse, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at der bliver afsat defornødne midler til, at DACOPA reelt kan løfte sine opgaver.

Spørgsmål 3

Ministeren bedes redegøre for, hvad der er begrundelsen for at opretholde Rådetfor Dyreforsøg.

Spørgsmål 4

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der nedlægger Rådetfor Dyreforsøg og overlader Rådets opgaver til Dyreforsøgstilsynet.

Spørgsmål 5

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor lovforslaget ikke stiller krav om, atansøgere til dyreforsøg skal redegøre og dokumentere, men kun godtgøre, at denviden, som kan opnås ved et dyreforsøg, ikke helt eller delvis kan opnås udenbrug af dyreforsøg og ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag,hvor denne opstramning sikres.

Spørgsmål 6

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforlag, der kræver, atansøgere til dyreforsøg skal redegøre for og dokumentere, at den videndyreforsøget kan bidrage med ikke allerede er kendt nationalt eller internationalt.
1/3

Spørgsmål 7

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der stiler krav om, atforsøgenes samfundsmæssige relevans inddrages som et afgørende element, nårder skal gives tilladelse til dyreforsøg.

Spørgsmål 8

Ministeren bedes redegøre for hvor mange ressourcer der anvendes til drift afRådet for Dyreforsøg.

Spørgsmål 9

Ministeren bedes redegøre for hvor mange forsøg der er blevet afvist medhenvisning til gavnskriteriet.

Spørgsmål 10

Ministeren bedes redegøre for om opgaven med at løfte gavnskriteriet kanforbedres.

Spørgsmål 11

Ministeren bedes redegøre for hvor mange ressourcer der er behov for, for atDACOPA's opgaver kan løses tilfredsstillende.

Spørgsmål 12

Ministeren bedes redegøre for hvordan de 5 mio. kr. der er afsat på finansloven,er anvendt konkret og hvad udkommet har været i relation til alternativetestmetoder?

Spørgsmål 13

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren vil arbejde for at fastlægge etstrategisk nationalt forskningsprogram til fremme af de 3 R'er.

Spørgsmål 14

Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren har behandlet direktivetsArtikel 47, der forpligter i relation til alternative testmetoder.

Spørgsmål 15

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor det ikke er muligt at søge information fremvedrørende tilladelser til dyreforsøg på Dyreforsøgstilsynets hjemmeside?

Spørgsmål 16

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren forventer at kunne afgive svar påREU alm. del spørgsmål 496, inden lovforslaget skal færdigbehandles afFolketinget?

Spørgsmål 17

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25. februar 2011 fraLægemiddelindustriforeningen, jf. L 138 - bilag 3.

Spørgsmål 18

I finansloven for 2008 blev der afsat 5 mio. kr. til forskning i alternativer tildyreforsøg. Vil ministeren redegøre for de forsøg som er blevet støttet samtresultatet af forsøgene, såfremt disse er afsluttede?
2/3

Spørgsmål 19

Idet at Rådet for Dyreforsøg i deres høringssvar erkender, at de ikke har de rettekompetencer til at vurdere en forsøgsansøgning i forhold til gavns-kriteriet, erministeren da enig med Rådet for Dyreforsøgs holdning om, at gavns-kriteriet skalbunde i en politisk beslutning og dermed ikke en praksis i Rådet for Dyreforsøgsådan som ministeren ellers lægger op til?

Spørgsmål 20

Mener ministeren ikke det er bekymrende, at Rådet for Dyreforsøg ifølge dereshøringssvar ikke kan vurdere hvilke forsøg der er til "væsentlig gavn"?

Spørgsmål 21

Vil ministeren give en status for arbejdet i DACOPA?

Spørgsmål 22

Hvad vil ministeren gøre for at leve op til forsøgsdyrsdirektivets artikel 47?

Spørgsmål 23

Hvilke planer har ministeren for det nationalt rådgivende organ, som ifølgeforsøgsdyrsdirektivet skal oprettes?

Spørgsmål 24

Hvordan definerer ministeren "væsentlig gavn" i forhold til lovforslaget?

Spørgsmål 25

Vil ministeren redegøre for den nuværende sammensætning af Rådet forDyreforsøg, samt hvilke organisationer og foreninger som disse personerrepræsenterer?

Spørgsmål 26

Hvilken betydning har totalharmoniseringen af forsøgsdyrsdirektivet for fremtidiglovgivning i Danmark på dette område?

Spørgsmål 27

Vil det give Danmark manglende mulighed for at skærpe og forbedre den danskedyreforsøgslov til gavn for dyrene, når forsøgsdyrsdirektivet er ettotalharmoniseringsdirektiv?

Spørgsmål 28

Skal alle fremtidige ændringer af dyreforsøgsloven igennem EU, nårforsøgsdyrsdirektivet er et totalharmoniseringsdirektiv?