Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 100
Offentligt
934696_0001.png
934696_0002.png
J.nr. 2010-238-0117Dato:6. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 100 af 8. novemberSpørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp An-dersen (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål 100:

Brancheforeningen Landbrug & Fødevarer udtaler om regeringens forslagtil fedtafgift, at "Vores første problem er de manglende sundhedsargumenter, der f.eks. re-laterer sig til kødet. Man vælger at lægge ens afgift på alt kød fra samme dyreart uden hen-syntagen til udskæring og fedtprocenter" (Børsen, den 28. oktober 2010, "Fedtafgift giverusunde fødevarer"). Mener ministeren, at en fedtafgift tilskynder til bedre kostvaner, hviskød med lidt fedtindhold pålægges samme afgift som kød med højt fedtindhold?

Svar:

Jeg mener helt generelt, at fedtafgiften vil tilskynde til bedre kostvaner, idet den vilbegrænse forbruget af de fødevarer, der foreslås omfattet af afgiften.Lovforslaget har som bekendt været i høring, og i den forbindelse er der indkommet enrække høringssvar, som er under bearbejdelse i øjeblikket. Når arbejdet hermed er afsluttet,vil jeg fremsætte lovforslaget for Folketinget.
Side 2