Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling), Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
ERU Alm.del Bilag 39, EPU Alm.del Bilag 37
Offentligt
909440_0001.png
909440_0002.png
Pressemeddelelse1. november 2010Ny handlingsplan skal skabe grønne lejeboligerAlmenNet, Bygherreforeningen og Ejendomsforeningen Danmark lancerer nu en handlingsplanfor energirenovering af lejeboliger. De tre organisationer står sammen om at arbejde for enrealisering af handlingsplanen inden for en periode på 3-5 år. Handlingsplanen består af trehovedelementer:15 initiativer for energirenovering af lejeboliger har til formål at klarlægge muligheder, udvikleløsninger og fjerne barrierer.Pilotprojekter, der bruges til at demonstrere og afprøve udvalgte idéer fra initiativerne i skala1:1, og dermed kan bruges til at overbevise beslutningstagerne om løsningerneslevedygtighed og realiserbarhed.Et tværgående netværk som fælles forum for beslutningstagere.
AlmenNet, Bygherreforeningen og Ejendomsforeningen Danmark påtager sig medhandlingsplanen den energimæssige førertrøje i forhold til følgende overordnede mål:-Vi vil skabe langt flere energirenoveringer af almene og private lejeboliger med reelleenergibesparelser, sund økonomi i ejendommene og tilfredse beboere og lejere. Med andre ord:Win-win-win! Det skal vel at mærke ske i et nyskabende og nødvendigt samarbejde på tværs afalmene og private ejendomme ud fra fælles interesser samt med nytænkning på tværs af de tosektorer,udtaler Ejendomsforeningen Danmarks direktør Torben Christensen.
Opfordring til at melde pilotprojekter ind nuHandlingsplanen sættes i gang allerede nu. Der sker dermed også en opfølgning på konferencen”Energirenovering af lejeboliger – hvad gør vi og hvordan får vi råd?” hvor 150 ejere ogadministratorer af almene og private udlejningsboliger deltog i april. Deltagerne og andrebeslutningstagere opfordres nu til at melde forestående energirenoveringsprojekter ind.-For at kvalificere sig til udvælgelse som pilotprojekt skal projektet indeholde et eller flereelementer fra de 15 strategiske initiativer i handlingsplanen. De udvalgte projekter vil have godemuligheder for at opnå udviklingsstøtte, idet vi med baggrund i handlingsplanen arbejder for atrejse udviklingsmidler fra fonde og ministerier. For at komme i betragtning som pilotprojekt skalbygherrerne indsende motivation med fokus på indholdselementer samt projektbeskrivelse medforventet tidsplan, budget, deltagere etc.,siger Rolf Andersson, der er formand for det almeneudviklingsnetværk AlmenNet.Der stiles mod i slutningen af januar 2011 at indkalde til en fælles opstartsworkshop forpilotprojekterne med det formål at kvalificere og koordinere pilotprojekternes indsatser i sparringmed det tværgående netværk og udvalgte eksperter.
Baggrund og potentialeEnergirenovering af lejeboliger er uhyre interessant i et samfundsmæssigt perspektiv. I dagfindes ca. 1 mio. lejeboliger, der bidrager med op imod 10 procent af det samlede danskeenergiforbrug.- Henrik L. Bang, der som direktør for Bygherreforeningen har koordineret udarbejdelsen afhandlingsplanen, opsummerer udfordringerne:Der er iværksat mange gode initiativer oggennemført mange forsøgsprojekter med fokus på energibesparelser gennem årene. Alligevelmå vi konstatere, at der fortsat eksisterer et stort potentiale for at spare på energiforbruget iudlejningsejendommene. Jeg ser det som helt afgørende, at potentialet for nedbringelse afenergiforbruget ses i sammenhæng med investeringer og besparelser i boligerne. Eller som detblev udtrykt på konferencen: Det skal kunne betale sig!
Handlingsplan og baggrundsmaterialeLæshandlingsplanen, idékataloget og debatoplægget her.
KontaktpersonerOlav KirchhoffSekretariatsleder, AlmenNetT: 3376 2058E:[email protected]Henrik L. BangDirektør, BygherreforeningenT: 7020 0071E:[email protected]Med venlig hilsenBygherreforeningen, AlmenNetogEjendomsforeningen DanmarkTorben ChristensenAdm. direktør, Ejendomsforeningen DanmarkT: 3190 4009E:[email protected]
Borgergade 1111300 København KTelefon +45 7020 0071[email protected]