Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
ERU Alm.del Bilag 302
Offentligt
1013461_0001.png
1013461_0002.png
14. juni 2011
/tne-dep

1. Rådskonklusioner om Single Market Act

Der var på rådsmødet en drøftelse af rådskonklusioner om Single MarketAct. Der var et fransk ønske om en henvisning i konklusionerne tilreciprocitet vedrørende den eksterne dimension af det indre marked.Formandskabet fremsatte under mødet en kompromistekst, der tilgodesåønskerne fra de forskellige delegationer, herunder henvisningen tilreciprocitet, hvilket vil sige, at der stilles krav om lige adgang tilmarkeder og offentlige kontrakter for EU og dets eksternesamarbejdspartnere. Dette kunne accepteres af alle medlemslande.

2. Forslag til forordning om det europæiske private selskab (SPE)

Forslaget er et af de sidste elementer fra Kommissionens meddelelse omsmå og mellemstore virksomheder, som endnu ikke er vedtaget. Der varenkelte lande, der ikke kunne støtte kompromisforslaget. Da forslagetskal vedtages med enstemmighed, blev der således ikke opnået enighedherom.

3. Udmøntning af det forstærkede samarbejde på patentområdet og et

fælles patentdomstolssystem

Hovedparten af medlemslandene støttede formandskabets forslag tilkompromis. Nogle mindre medlemslande ønskede, at fordelingen afgebyrer i forslaget tog bedre højde for de mindre medlemslande. Spanien ogItalien fremhævede, at man havde anlagt sag ved EU-Domstolen omannullering af det forstærkede samarbejde.Vedrørende domstolssystemet støttede de fleste medlemslandeKommissionens diskussionspapir, og at en multilateral domstolsløsning vareneste vej frem, hvis både klassiske patenter og patenter medenhedsbeskyttelse skal være omfattet. Formandskabet afsluttede med atkonstatere, at der ville blive afholdt et ekstra rådsmøde (konkurrenceevne)den 27. juni 2011, hvor forslagene om implementering og sprog ville værepå dagsordenen med henblik på generel indstilling.

4. Regnskabskrav til mikrovirksomheder

En bred kreds af lande støttede kompromisforslaget vedr. indførelse afmuligheden for, at undtage mikrovirksomheder fra visse regnskabskravmed henvisning til, at man ønsker at lette de administrative byrder forsmå virksomheder. Tyskland og Portugal afstod fra at stemme. Der blevvedtaget en generel indstilling i Rådet. Der skal nu indledes forhandlingermed Europa-Parlamentet.
2/2

5. Smart regulering

Rådskonklusionerne om smart regulering blev vedtaget.

6. Midtvejsevaluering om meddelelsen om små og mellemstore

virksomheder

På rådsmødet blev der opnået enighed om forslaget om at undtagemikrovirksomheder for visse regnskabskrav, imens forslaget om statuttenfor det europæiske anpartsselskab ikke blev vedtaget. På den baggrundblev rådskonklusionerne tilrettet. Afsnittet vedr. statutten for deteuropæiske anpartsselskab blev slettet, og i forhold til regnskabskrav tilmikrovirksomheder blev der indsat en henvisning til opnåelsen af generelindstilling i Rådet. Konklusionerne blev vedtaget.