Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
ERU Alm.del Bilag 28
Offentligt
906356_0001.png
18. oktober 2010

Referat af rådsmøde (konkurrenceevne) den 11.-12. oktober 2010

1. Funktionen af det indre marked

Drøftelsen bestod af to dele. Første var der en præsentation af denkommende Indre Markeds Pakke ved Kommissær for det indre markedMichel Barnier. Præsentationen blev efterfulgt af bordrunde hvor allemedlemslandene bortset fra Cypern benyttede lejligheden til at opridsederes prioriteter for den kommende pakke. Dernæst var der en kortpræsentation af Kommissionens detailhandelsanalyse ved Kommissær fordet indre marked Michel Barnier. Michel Barnier orienterede om, atKommissionen havde modtaget mange bemærkninger i den offentligehøring og at Europa-Parlamentet i begyndelsen af 2011 forventes atudarbejde en såkaldt egen initiativ betænkning om detailhandlen.

2. EU-patentets sprogforordning

Sprogforordning for EU-patentet var på dagsordenen til politiskorientering. På baggrund af formandskabets kompromisforslag og enpræsentation ved Kommissionen var der en bordrunde. En rækkemedlemslande kunne støttede Kommissionens oprindelige forslag og deforeliggende kompromisforslag.. Noglemedlemslande gjordeopmærksom på, at hvis man ikke kunne nå et kompromis om EU-patentets sprogforordning inden for rimelig tid ønskede man at udforskealle muligheder for indførselen af et EU-patent. Enkelte medlemslandenævnte desuden muligheden for at indgå i forstærket samarbejde hvis detskulle vise sig, at det ikke var muligt at opnå den nødvendigeenstemmighed i Rådet om forordningen.

3. Rådskonklusioner om turisme

Vedtagelse af rådskonklusionerne om turisme, efterfulgt af få indlæg fraenkelte medlemslande, som gerne havde set yderligere fokus påsæsonarbejdsløshed og koordination af ferieperioderne.

4. Kommissionens meddelelse om en innovativ union

Præsentation ved Kommissær for erhverv- og iværksætteri AntonioTajani og Kommissær for forskning Máire Geoghegan-Quinn afmeddelelsen ”Innovation Union”. Præsentationen blev efterfulgt af enbordrunde, hvor medlemslandene fremhævede en lang række prioriteter iKommissionens meddelelse. Det altdominerende tema var adgang tilfinansiering, men også rådet (konkurrenceevne) rolle og behovet for atprioritere innovationsindsatsen var gennemgående temaer i indlæggene.