Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
ERU Alm.del Bilag 207
Offentligt
974588_0001.png
Mødet med Folketingets Erhvervsudvalg den 23. marts 2011FSR OG DANSK REVISORFORENING FUSIONERERÉN BRANCHE, ÉN FORENING, ÉN STEMME I OFFENTLIGHEDENFakta om den nye revisorforening:Ny revisorforening for alle godkendte revisorer i Danmark:800 medlemsvirksomhederFlere end 6.000 revisorer som medlemmerNordens største revisorforeningBranchen omsætter for godt 15 mia. kr. årligt
Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, FSR og Dansk Revisorforenings bestyrelser har truffetbeslutning om at indstille til generalforsamlingerne, at foreningerne lægges sammen til én forening.REVIFORA, som er en forening for yngre revisorer, der er under vejs i deres uddannelse til revisor,bliver også en del af den nye forening. Til sammen får den nye forening over 6.000 medlemmer ogbliver Nordens største revisorforening.

Vision for den nye forening

At være en fremtrædende og toneangivende brancheforening og erhvervsorganisation iDanmark.At være faglig og førende og derigennem revisionsfirmaernes anerkendte og foretrukneorganisation og talerør.At bidrage til en moderne, velfungerende og international konkurrencedygtig.

Fusionens 3 største fordele for politikerne

En brancheforening at forholde sig til og forhandle med.En stærkere samarbejdspartner i det daglige.En stærk brancheforening, der nu repræsenterer alle godkendte revisorer; til sammen over6.000 medlemmer og 800 medlemsvirksomheder.

Hvorfor fusionerer vi?

Med fusionen skaber vi en stærk og slagskraftig brancheforening, der kan fremstå med én klar ogtroværdig stemme i samfundsdebatten og i samarbejdet med politikere og myndigheder. Fusionen harlænge været et stærkt ønske blandt vores centrale stakeholdere, der ønsker at foreningerne optrædermed en stærk stemme i offentligheden.Fusionen betyder, at foreningen bliver en stærk og konstruktiv forhandlingspartner i forhold tilpolitikere og myndigheder. Ikke bare nationalt, men også i forhold til EU.

Hvornår finder fusionen sted?

Bestyrelserne hos FSR, Dansk Revisorforening og REVIFORA har truffet principbeslutning ogindstiller til foreningernes generalforsamlinger, at de to foreninger fusioneres. Den endelige beslutningom en sammenlægning træffes på foreningernes generalforsamling den 19. maj 2011.Den nye revisorforening får til huse i FSR’s lokaler i Kronprinsessegade 8. Sekretariaterne forventesat flytte sammen i efteråret 2011.