Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
ERU Alm.del Bilag 152
Offentligt
953228_0001.png
953228_0002.png

CPH revision ApS

ErhvervsudvalgetMaster of Tax LawThorbjørn K.K. HenriksenKøbenhavn:Center Boulevard 52300 København VTelefon: +45 70 20 83 68E-mail: [email protected]Date: 3. februar 2011
Vedr. Erhvervs- og selskabsstyrelsens vejledning omkring SMBA-selskaber:Det virker som om der sker en systemmobning af SMBA-selskaber senest med Erhvervs- ogSelskabsstyrelsens vejledning fra oktober 2010 omkring SMBA-selskaber, der har overskriften.”VEJLEDNING OM selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visseerhvervsdrivende virksomheder”Her skriver Erhvervs- og Selskabsstyrelsen:”Kravet om minimum 2 aktive deltagere gælder såvel ved stiftelsen som i helevirksomhedens levetid, idet der ellers er tale om en enkeltmandsvirksomhed. Ved aktivedeltagere forstås efter styrelsens opfattelse fysiske eller juridiske personer, som fremmer sineøkonomiske interesser gennem deltagelse i selskabet.”Og videre:”Omgåelse af loven ved for eksempel at indsætte et familiemedlem som passiv deltager ivirksomheden for på den måde at opfylde kravet om flere deltagere kan efter styrelsensopfattelse medføre hæftelsesgennembrud. Dette vil betyde, at den begrænsede hæftelsebortfalder, hvorefter den pågældende person hæfter personligt for virksomhedensforpligtelser.”1. Kan Erhvervsudvalgtet forespørge ministeren, hvorfor deltagerne skal være aktive deltager? Hvorfremgår det af loven og hvorfor har man fundet dette hensigtsmæssigt?
Master Of Tax LawCopenhagen Business School
2. Betyder aktiv deltagelse, at man skal arbejde i SMBA-selskabet som lønmodtager eller konsulent,eller man skal købe eller sælge ydelser/varer til SMBA-selskabet?3. Hvis Ja til spørgsmål 2, hvor aktiv skal man så være. Hvis den ene deltager arbejder 1.000 timerom året, mens den anden kun arbejder 5 timer, er det så ok?4. Hvad sker der, hvis den ene af to deltager bliver syg, og derfor kun bliver stille deltager (inaktiv),skal den anden deltager så finde en ny deltager, for at undgå tvangsopløsning, og hvor lang tid gårder, dage, uger, måneder eller år?5. Finder ministeren det rimeligt, at hvis den ene af to deltager i et SMBA-selskab bliver syg, så skalhan finde en ny aktiv deltager for at undgå tvangsopløsning.6. Har ministeren overvejet, at det kunne være hensigtsmæssigt at oprette SMBA-selskaber med kunen ejer på samme måde som anpartsselskaber?
************
Med venlig hilsen
Thorbjørn K.K. HenriksenMaster of Tax Law
2