Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
BOU Alm.del Bilag 35
Offentligt
949867_0001.png
Til Folketingets Boligudvalg / repr. medlemmerfor de politiske partiet
Beboerrepræsentationen SagaGv/ Merethe Christensen, formandEgilsgade 42, 1.th2300 København Sd. 29.januar 2011
Vedr. urimelige huslejestigninger på baggrund af indførelse af moms på administrationsydelserUndertegnede, Merethe Christensen, formand for beboerrepræsentationen BR SagaG, i en privatejetudlejningsejendom på Islands Brygge, anmoder om at få en forklaring på, hvordan det kan være, atet nyt lovforslag om moms på ydelser, her moms på administrationsydelse, ikke har medført enfastholdelse af loftet på det administrationsgebyr lejerne skal betale, som en del af huslejen/driften?Det offentlige fastsætter loftet for dette administrationsbidrag - med justering hvert år. I 2010 varloftet for den enkelte lejers administrationsbidrag kr. 2450,- om året.

I 2011 steget til 3100,-kr!!

Fra 1.januar 2011 er administrationsydelser pålagt 25% moms. Dette er jo et arbejde, som ethvertandet arbejde, og der er skat på arbejde. Derfor er der en vis logik i, at administrationsydelser ogsåbeskattes. – MEN, konsekvensen af dette er, at administratorer af udlejningsejendomme blot senderregningen videre til lejerne.Vil I være venlige at begrunde, hvorfor I politikere finder det i orden, at

I pålægger alle lejere,

derbor i ejendomme, der administreres eksternt (ikke af ejer selv)

en huslejestigning på 625,- kr.?

Hvert år justeres loftet for administrationsbidraget med vel 50 kr. eller deromkring.Hvordan kan det være, at I kan sætte dette loft ud af kraft med et pennestrøg, og øge boligudgiftenfor mange mennesker, lejere, med 625,- kr.?Dette er blot et af de grelle eksempler, der kan trækkes frem i lyset vedr. lejeres vilkår i dagensDanmark. Disse vilkår burde der være mere fokus på både i folketing, i pressen og i medierne.Vi stopfodres med ejernes vilkår, deres ret til tryghed, rentefradragsproblemer… info fra medierne:hvis rentefradraget nedsættes til 25% vil det koste en boligejer med en bolig til 2-3 mio kr.

2000

kr. mere

om året. (de må jo have råd til en bolig i det prisleje) – Det eralleskatteydere, der er medtil at finansiere disse rentefradrag – og sikre boligejernes værdier, egenkapital i deres bolig.

Ejerne, … de skal sikres tryghed

men det skal lejere altså ikke.

De skal betale 625,- kr. mereom året til statskassen. Det har

I

bestemt. Er DET rimeligt?Idet jeg ser frem til jeres svarVenligstMerethe Christensen, BR SagaG[email protected]