Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
BOU Alm.del Bilag 13
Offentligt
904299_0001.png
904299_0002.png
904299_0003.png
904299_0004.png
Kan du ikke læse dette nyhedsbrev - Klik her
Presse & Politik
Nyhedsbrev 15. oktober 2010
UdliciteringskonferenceSkal og kan vi sætte udlicitering i vejret ikommunerne? Konferencen, der afholdes den 28.oktober på Christiansborg, stiller skarpt påpotentialet for øget udlicitering. Læs omkonferencen, se programmet og tilmeld dig.Læs mere »
DETTE ABONNERER DUNyt fra Dansk ByggeriPresse & PolitikDen mindre virksomhedAfmeldAfmeldTilmeld
FIND DETHURTIGTPressemeddelelser fra DanskByggeriArkiv for PresseklipFokus på: KommunernesperformanceFokus på: UdenlandskarbejdskraftDansk Byggeri BarometerOmrådegeneralforsamlinger
15. oktober 2010
Kommuner vil skaffe lærepladser29 kommuner vil skaffe lærepladser til unge. Det sker ved, atkommunerne kræver af deres leverandører, at de skal havepraktikpladser og lærlinge. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri,der ikke er begejstret over udviklingen. Uddannelseschef i DanskByggeri, Louise Pihl, udtaler, at det begrænser virksomhedernesledelsesret, og de vil nu gå i dialog med kommuner og regioner. Derskal ikke være krav om ansættelse af lærlinge, men at alleredeansatte lærlinge kan overføres til det offentlige byggeri. - DR-P3-Nyhederne kl. 18.00, DR-P4 Radioavis kl. 19.00 (141010).
Mange nye praktikpladserI byggebranchen er omfanget af nye praktikaftaler i årets første ottemåneder steget med 24 pct. Regeringen har netop foreslået at forøgepraktikpladspræmien yderligere til 70.000 kr. fra 2011. - Vi er gladefor, at antallet af praktikpladser stiger. Det er vigtigt for os, at vi heletiden får uddannet unge. På den lange bane forventer vi jo igen atkomme til at mangle faglært arbejdskraft, siger uddannelseschef iDansk Byggeri, Louise Pihl, der dog ikke forventer, at byggerietsbeskæftigelsessituation for alvor vender før 2011. - Jyllands-PostenE&Ø forsiden, Henrik Skov (151010).
STATISTIK &NØGLETALKonjunkturanalyserRegnskabsanalyserKonjunkturer & MarkedSe Alle »
Fremgang for den århusianske byggeindustriDen århusianske byggeindustri mærker et lille opsving i forhold tilresten af landet. Formand i Dansk Byggeri i Århus, Michael Anker,forklarer det med kommunens vækstpakker, sygehusbyggeri i Skejby,havneudvidelser og udvidelsen af Moesgaard Museum der begynder at
virke. - DR-P4 Østjyllands Radio Nyheder kl.12.30 (141010).
KontaktDirektionssekretariatetTlf.: 72 16 00 00
Alle er frustrerede over gebyr-rodMange byggefirmaer har endnu ikke fået at vide, hvor meget dekommer til at betale i affaldsgebyr for i år. Hver kommune fastsætterselv beløbets størrelse, og som Licitationen i går beskrev, kan deeksempelvis gå fra godt 2.000 kr. til over 10.000 forenkeltmandsfirmaer. Men adskillige kommuner har endnu ikke fastsatbeløbet her ved årets slutning, og det betyder, at det bliver umuligtfor byggefirmaerne at fakturere udgifterne i år. - Licitationen forsiden,side 3, Lars Solberg (151010).CIRKULÆRTNr 569 - Medlemmer af DanskByggeri skal tegne ensundhedsordningNr 568 - Lederes og betroedefunktionærersansættelsesvilkårNr 567 - Pensionstilbud tilledere og funktionærerNr 566 - Vikarer er ogsåomfattet af overenskomstenNr 565 -Byggeomkostningsindeks forenfamiliehuse 2010 2. kvartalSe Alle »KontaktDansk ByggeriTlf. 72 16 00 00
Dobbelt smæk på selskabsskattenDanske virksomheder er blandt de hårdest beskattede i EU. For selvom selve satsen for selskabsskatten på 25 pct. ligger i midterfeltet, såer reglerne for, hvordan man opgør de skattepligtige indtægter, såstramme, at provenuet fra den danske selskabsskat ender blandt EU'sabsolut højeste. Faktisk er der kun fem andre lande, hvorselskabsskatten når op på en højere del af økonomien. Det viser enny analyse fra erhvervsorganisationen DI. - Børsen side 20, Ulrik Horn(151010).
Meget beregningstid at spareI Det Digitale Byggeri baserer entreprenøren sit tilbud på demængder, rådgiveren oplyser. Et afprøvningsprojekt konkluderer dog,at rådgiveren ikke forpligtes til at levere nøjagtige mængder.Projektet spår om 67 pct. mere effektive tilbudsprocesser, hvis manændrer reglerne, så rådgiveren er forpligtet til at opgive nøjagtige ogpræcise mængdeangivelser. Et afprøvningsprojekt støttet afImplementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri konkludererimidlertid, at entreprenørerne ikke nødvendigvis får alle deoplysninger, de skal bruge til at beregne tilbuddet. Angiveligt kanentreprenørerne spare meget tid, hvis reglerne ændres. - Licitationenside 2 (151010).
KALENDER15. oktober 2010Træsektionen, BR10-møde22. oktober 2010Lokalforeningsgeneralforsamling- Aarhus Murerlaug25. oktober 2010LUU-konference - ehc26. oktober 2010Energivejledning - Klimaskærm(Århus)26. oktober 2010LUU-konference - ehc27. oktober 2010Orienteringsmøde om BR10,Sydøstjylland27. oktober 2010
Infrastruktur bliver et nyt ekspertområdeDanmark og EU står i dag over for store udfordringer, dels fordi deneksisterende fysiske infrastruktur i form af veje, broer og tunneller ernedslidt og skal vedligeholdes, og dels fordi der skal bygges mangenye centrale anlæg for at gøre det hurtigere og nemmere for EU-borgerne at komme frem. Det er baggrunden for, at TeknologiskInstitut og DTU Byg sidst på året åbner et nyt center under navnet"Dansk ekspertcenter for konstruktioner til infrastrukturen". Centretskal beskæftige sig med holdbarhedsvurderinger af hårdt belastede,armerede betonkonstruktioner til bl.a. veje, broer, tunneller oghavvindmøller. - Licitationen side 2, Claus Michael Nielsen (151010).
Løndumping fortsætterØstjyske arbejdspladser er under pres fra udenlandske virksomheder,der ser stort på løn- og arbejdsvilkår. Beskæftigelsesminister, Inger
Støjberg, forsvarer sig her i avisen mod min kritik af, at regeringenendnu en gang har udskudt den nødvendige registrering. Men sagener, at regeringens smøleri betyder, at løndumpingen kan fortsætte til2011. Dansk Byggeri, Håndværksrådet, fagbevægelsen og samt andrei S og SF har også kritiseret udskydelsen. - amtsavisen.dk (141010).
Orienteringsmøde om BR10, Midt-og Vestjylland28. oktober 2010Udliciteringskonference28. oktober 2010Træsektionen, BR10-møde28. oktober 2010StyringsentreprenørgruppenBestyrelsesmødeSe Alle »
JFP prioriterer lærlinge højtDansk Byggeri Midt- og Vestjylland melder nu om en fordobling iantallet af praktikpladser til tømrerlærlinge i Herning-området iforhold til for et år siden. Byggefirmaet Jørgen Friis Poulsen i Herninger en af de lokale virksomheder med flest lærlinge. Firmaet har tilærlinge og flere af dem er endda ansat, mens krisen i branchen varpå sit højeste. - Herning Folkeblad (111010).
Bygge- og fagpressen
Byggeriet slap med beskeden eksport-nedgang i 2009En ny undersøgelse viser, at byggeriet blot mistede 2 pct. afeksportomsætningen i 2009. Der er dog stor indbyrdes forskel mellemfaggrupperne. - Selvom 2009 blev et år med tilbagegang ieksportomsætningen er det alligevel værd at bemærke, attilbagegangen på de internationale markeder er mindre end påhjemmemarkedet. Det understreger, at danske entreprenører haropnået en stærk position på det internationale marked, vurdererHenriette Thuen, afdelingschef i Dansk Byggeri. - building-supply.dk(141010).
Fremtidens lavenergi-byggeriMed min fremrykning af arbejdet med en lavenergiklasse 2020 sætterregeringen ambitiøse rammer for et mere energieffektivt danskbyggeri. I 2020 skal vi kunne opføre bygninger, hvor energiforbrugeter reduceret med 75 pct. - Entreprenøren, af økonomi- ogerhvervsminister Brian Mikkelsen (081010).
Lærlingestøtten bliver udnyttetFirmaer udnytter muligheden for at score 50.000 kr. for at ansætte enlærling. Bonussen kommer, hvis den unge er i firmaet i syv måneder.Ordningen skal skabe flere praktikpladser, men ofte ryger lærlingeneud igen efter de syv måneder. Derfor vil Dansk Byggeri have lavetordningen om, så firmaer ikke automatisk får 50.000 kr. for atansætte en lærling i mindst syv måneder. - Det betyder, at en lærlingkan have tre-fire aftale forløb i virksomheder i sin uddannelsestid, ogdet giver ikke et godt og sundt uddannelsesforløb, siger Louise Pihl,afdelingschef i Dansk Byggeri. - Elektrikeren (081010).
Kommunalt nøleri blåstempletErhvervs- og byggestyrelsen har netop offentliggjort en ny Rambøll-rapport om kommunernes sagsbehandling af byggesager. Rapporten
konkluderer, at kommunerne generelt håndtererbyggesagsbehandling meget forskelligt både i forhold til tid, og tilhvilke udgifter, der skal indgå i kalkulationen af omkostningerne. -Entreprenøren (141010).
Større kloakker ikke løsningen på monsterregnDanske Anlægsentreprenører opfordrer til, at staten bør oprette enfond på 30 mia. kr. som kommunerne kan søge til modernisering afkloak- og afløbsanlæg. Ifølge hydrogeolog og ph.d. Jan Jeppesen frarådgivningsvirksomheden ALECTIA bør pengene primært gå tilhåndtering af regnvandet lokalt og ikke kun til større kloakker. -Entreprenøren (081010)./msp
PRESSEMEDDELELSER14-10-2010

Lille nedgang på internationale

markeder

Flere års vækst i den internationale omsætning hosde danske entreprenører er vendt. Entreprenørerneoplevede et fald på 9 procent sidste år.Læs mere »
13-10-2010

Markant flere praktikpladser i

byggebranchen

24 procent flere unge har i årets første otte månederfået en praktikplads i bygge- og anlægsbranchen iforhold til samme periode sidste år.Læs mere »
Afsender | Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106 Postbox 2125
1015 København K Telefon 72160000
[email protected]Afmeld nyhedsbrev