Regeringen taler jo, som om vi bare kan skære på vores uddannelsesinstitutioner, uden at det overhovedet har nogen effekt.
De sidste par år har vi oplevet stigende holdstørrelser, vi har oplevet lærerfri timer på erhvervsuddannelserne, vi har set et stigende frafald, der er færre unge, der tager en uddannelse.
Så står regeringen bare og siger, at vi sagtens kan hente endnu flere penge.
Den økonomiske situation for ungdomsuddannelserne har haft den effekt, at der har været et stigende frafald, og det synes jeg at regeringen skal stå ved.
Noget af det, som vi har set på ungdomsuddannelserne, er, at man regner sig frem til et eller andet effektiviseringspotentiale i en rapport, så tager man de penge, og når man så skal til at realisere effektiviseringerne, viser det sig, at de beregninger var forkerte.
Det har vi f.eks.
set nu i forhold til SU-styrelsen, det har vi set i forhold til de administrative fællesskaber, og den tidligere overvismand og økonomiprofessor Torben M.
Andersen siger selv, at den slags besparelser er ekstremt usikre, og at man derfor løber en risiko, hvis man baserer sig på dem.
Det er naturligvis vigtigt for den offentlige sektor hele tiden at diskutere effektiviseringer, men man kan omvendt sige, at de penge, der eventuelt kan hentes, bør man først bruge, når man har høstet dem.
Kan regeringen så garantere, at når man laver de her effektiviseringer, så bliver det efter det princip, at man først tager dem, når man har høstet effektiviseringerne og ikke inden?