Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10
L 64
Offentligt
764290_0001.png
764290_0002.png
Dato:Kontor:
26. november 2009Danskuddannelsesen-heden
J.nr.:Sagsbeh.:
09/09881JEL

Besvarelse af spørgsmål nr. 2 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Inte-

grationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 20. no-

vember 2009 (L 64 – bilag 3)

Spørgsmål 2:

”Ministeren bedes redegøre for, om systemet med en opdeling af modultaksten i en start- ogsluttakst bliver brugt inden for andre undervisningsområder. Desuden bedes ministeren re-degøre for, om der er områder, hvor opdelingen af modultaksten tidligere har været brugt,men hvor systemet efterfølgende er ændret.”

Svar:

Jeg har ikke kendskab til, om der på andre undervisningsområder anvendes en opdeling afundervisningen i moduler og en taxameterfinansiering, der er todelt. En nærmere undersø-gelse heraf vil kræve, at de relevante ressortministerier oplyser herom.Jeg kan dog oplyse, at der i Rapport fra arbejdsgruppen om danskuddannelse til voksne ud-lændinge er anført følgende om finansieringen af en række uddannelser på Undervisnings-ministeriets område:Arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU)tilbyder danskundervisning til ufaglærte og faglærteledige og beskæftigede i tilknytning til arbejdssituationen. AMU udbydes af Institutioner forErhvervsrettet Uddannelse og finansieres ved taxametertilskud pr. årselev til undervisnings-udgifter, fællesudgifter, bygningsudgifter samt indvendig vedligeholdelse.Forberedende Voksenundervisning (FVU)er undervisning for personer med læse-stavevanskeligheder. FVU udbydes af voksenuddannelsescentre og af driftsoverenskomst-parter efter driftsoverenskomst med voksenuddannelsescentrene. FVU finansieres ved ta-xametertilskud pr. årselev til undervisningsudgifter, fællesudgifter, indvendig vedligeholdelseog bygninger.
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk
Almen Voksenuddannelse (AVU)udbydes af voksenuddannelsescentrene. Uddannelsen fi-nansieres ved taxametertilskud pr. årselev til undervisningsudgifter, fællesudgifter samt ind-vendig vedligeholdelse. Voksenuddannelsescentrene får stillet lokaler vederlagsfrit til rådig-hed af Undervisningsministeriet og modtager derfor alene tilskud til indvendig vedligeholdel-se.Erhvervsuddannelserne (EUD)udbydes af Institutioner for Erhvervsrettede Uddannelser.Uddannelserne finansieres ved taxametertilskud pr. årselev til undervisningsudgifter, færdig-gørelsestaxameter, fællesudgifter, bygningstaxameter samt vedligeholdelsestaxameter oggrundtilskud.Som supplement til det i rapporten anførte, kan jeg oplyse følgende om finansieringen påuniversitetsområdet:På universitetsområdet udgøres bevillingerne til uddannelse hovedsagelig af et uddannel-sestaxameter, hvor universiteterne modtager bevillinger afhængigt af antallet af beståedeeksamener. Ud over uddannelsestaxameteret udgøres en del af bevillingen til uddannelse affærdiggørelsesbonus, hvilket skal medvirke til, at universiteterne i højere grad indretter deresuddannelse, så de studerende kommer hurtigere igennem deres uddannelse.
Side 2
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk