Retsudvalget 2009-10
L 49
Offentligt
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
14. december 2009Strafferetskontoret2009-730-1017FRM41038
Hermed sendes supplerende besvarelse af spørgsmål nr. 214 vedrørendeforslag til lov om ændring af straffeloven og lov om politiets virksomhed(Styrket indsats mod omfattende forstyrrelse af den offentlige ordenm.v.) (L 49), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministerenden 25. november 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Bar-fod (EL).
Brian Mikkelsen/Lars Hjortnæs
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 214 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til
lov om ændring af straffeloven og lov om politiets virksomhed (Styr-
ket indsats mod omfattende forstyrrelse af den offentlige orden m.v.)
(L 49):
”Ministeren bedes redegøre for hvilke pligter den agerendepolitiembedsmand har til skriftlige at dokumentere forløbetm.v. i forbindelse med frihedsberøvelse af en person efterreglerne i politiloven?”Svar:
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Der findes ikke regler vedrørende skriftlig dokumentation afforløbet af en frihedsberøvelse, der finder sted i medfør afpolitiloven.Den frihedsberøvedes adgang til at begære frihedsberøvelsenindbragt for retten indebærer imidlertid, at politiet bør sikresig dokumentation af forløbet, således at der foreligger et re-levant grundlag for rettens stillingtagen til frihedsberøvelsenslovlighed.Københavns Politi har oplyst, at politikredsen i forbindelsemed det kommende klimatopmøde har instrueret politiperso-nalet om, at der i tilfælde af frihedsberøvelser efter politilo-ven skal udfærdiges politirapporter, der beskriver de situatio-ner, der har ført til beslutningen om at iværksætte frihedsbe-røvelse.”Justitsministeriet kan henholde sig til det, som Rigspolitiet har oplyst.
2