Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 4
Offentligt
759317_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. november 2009 stillet mig følgendespørgsmål til lovforslaget L4, forslag til lov om ændring af lov om fremme afbesparelser i energiforbruget, lov om statstilskud til produktrettedeenergibesparelser og lov om afgift af elektricitet og om ophævelse af lov omElsparefonden (Oprettelse af Center for Energibesparelser m.v.), som jeghermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne GreteHolmsgaard (SF).

Spørgsmål 7:

"Det fremgår af Klima- og Energiministeriets grundnotater af 26. marts 2009 omEU’s ny energimærke, jf. EPU (2008-09) alm. del - bilag 237, at det forventes atkoste 3-5 mio. kr. at udføre informationsvirksomhed om det ny energimærke,samt at finansieringen heraf vil blive forhandlet med finansministeren. Kanministeren oplyse, om denne forhandling har betydet, at der er tilført ekstramidler, eller om det er tanken, at Center for Energibesparelser skal stå forfinansieringen?"

Svar:

Drøftelserne i EU om et nyt layout af energimærket for apparater er endnu ikkeafsluttet, og det er således ikke afklaret, hvordan det nye layout vil blive. Derforer der på nuværende tidspunkt ikke en afklaring af omfanget af en generelinformations- og oplysningskampagne om det nye layout, herunder affinansieringen af en sådan kampagne.Der er derfor ikke taget stilling til, om Center for Energibesparelser skalmedvirke i forbindelse med gennemførelse af en sådan kampagne. Det skalbemærkes, at det under den gældende lov om Elsparefonden vil være muligt atpålægge Elsparefonden at medvirke til at markedsføre et nyt layout afenergimærket.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard