L 211 Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring og lov om erstatning til tilskadekomne værnepligtige m.fl.

(Nye principper for fastsættelse af kapitaliseringsfaktorer og for opgørelsen af årsløn, ændring af anmeldelsesfrist og ophævelse af underretningspligt).

Af: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Samrådsspørgsmål B

Med lovforslaget foreslår ministeren, at arbejdsmarkedsbidraget på 8 pct. trækkes ud af den årsløn, der ligger til grund for erstatningsberegningen, samtidig med at erstatningsniveauet hæves med 3 %. Samlet set sænkes erstatningsberegningen således, og ministerens begrundelse herfor lyder, at de skattelettelser, der er indført med forårspakke 2.0 bevirker, at de skaderamte i medfør af lovforslaget gennemsnitligt netto vil opnå en større erstatningssum. På den baggrund bedes ministeren redegøre for, hvorfor ministeren finder det rimeligt, at de gennemførte skattelettelser ikke skal komme en udsat gruppe som de arbejdsskaderamte til gode i lige så høj grad som alle andre skattebetalere?
Dato: 06-05-2010
Status: Besvaret
Afholdelse af samrådet: Arbejdsmarkedsudvalget 12-05-2010 kl. 10:30
Dokumentdato: 06-05-2010
Modtaget: 06-05-2010
Omdelt: 06-05-2010

Samrådsspm. om, hvorfor ministeren finder det rimeligt, at de gennemførte skattelettelser ikke skal komme en udsat gruppe som de arbejdsskaderamte til gode i lige så høj grad som alle andre skattebetalere, til beskæftigelsesministeren