Trafikudvalget 2009-10
L 2
Offentligt
763959_0001.png
J.nr. BLS-101-01154Den 25. november 2009
Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 47 (L 2) stillet af FolketingetsTrafikudvalg den 20. november 2009
Trafikudvalget har i brev af 20. november 2009 stillet følgende spørgsmål47 vedrørende L 2 – Forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejenmellem Motorring 4 og Frederikssund, som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).Spørgsmål nr. 47:
Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt de tilladelser og dispensationer,der af ministeren anses for at være nødvendige for vejanlæggets gennem-førelse, jf. pkt. 7 om Plan- og beskyttelsesforhold i bemærkningerne til L2,gives pr. automatik, eller hvorvidt By- og Landskabsstyrelsen foretager enselvstændig sagsbehandling.Svar:
I forbindelse med gennemførelse af VVM-undersøgelser for store vejpro-jekter samarbejder Vejdirektoratet med By- og Landskabsstyrelsen medhenblik på, at natur- og miljøbeskyttelsesforhold kortlægges og for at fast-lægge de nødvendige foranstaltninger for at mindske eller fjerne de nega-tive konsekvenser af vejprojektet.I henhold til naturbeskyttelseslovens § 20 skal By- og Landskabsstyrelsentræffe afgørelse om godkendelse af projektet. Dette sker ved en selvstæn-dig sagsbehandling i styrelsen og på baggrund af en specifik ansøgning fraVejdirektoratet. Anlægsloven for Frederikssundmotorvejen tilsidesætter ikkede krav om tilladelser tilladelser, der skal gives efter anden lovgivning.Grundlaget for § 20 godkendelsen er navnlig de konsekvensvurderinger ogløsninger, der er fremkommet i VVM-processen, hvor det bl.a. er muligt atpræcisere, hvad der skal afklares og detailløses, inden en godkendelse ihenhold til § 20 kan gives.Dispensationer efter andre regler med henblik på at varetage natur, miljø ogkulturarv gives af andre myndigheder (primært kommunerne) inden for ram-merne af anlægsloven og på grundlag af VVM-redegørelsen og opfølgendedrøftelser. Jeg kan i den forbindelse nævne, at godkendelser ogdetailløsninger for afværgeforanstaltninger søges samordnet af deinvolverede myndigheder, så man får løsninger, der bedst muligt afhjælpervejens påvirkning af den omgivende natur.
Troels Lund Poulsen / Lisbet Ølgaard