Trafikudvalget 2009-10
L 2
Offentligt
762694_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
24. november 2009004-U18-1330
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 26. oktober 2009 stillet mig følgende spørgsmål 38vedrørende L 2 – Forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejen mellemMotorring 4 og Frederikssund, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 38:

”Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt der til beplantning af skråninger ogøvrige vejarealer, vil blive valgt vækster, der i særlig grad er velegnede til at op-suge emissioner fra vejtrafikken.”

Svar:

Vejdirektoratet oplyser, at beplantning ved motorveje reguleres efter de danskevejregler og specifikt efter reglerne i ”Beplantning i åbent land”. Reglerne om-fatter udelukkende beplantning på vejarealet, dvs. inden for skellet mod nabo-erne.I beplantningsreguleringen understreges det, at vejbeplantning skal planlæggesog etableres under hensyntagen til øvrige interesser, herunder biologiske, tra-fiksikkerhedsmæssige og landskabsæstetiske.Ved beplantning på skråninger, tilslutningsanlæg og øvrige statslige vejarealerbenytter Vejdirektoratet lokaltilpassede sorter af danske plantearter. Ved atvælge de rette plantearter og den rette placering af beplantningen kan antalletaf sammenstød mellem dyr og køretøjer mindskes og trafiksikkerheden øges.Plantearternes evne til at binde luftens indhold af CO2 er ikke i dag en faktor,der inddrages i valget af beplantning på vejarealerne. Der vil dog under hensyn-tagen til de biologiske forhold, trafiksikkerhed og landskabsæstetik være mu-lighed for i detailplanlægningen af beplantningen også at se på, om man medfordel kan vælge planter, der har en god evne til at binde luftens CO2.Med venlig hilsen
Lars Barfoed