Trafikudvalget 2009-10
L 2
Offentligt
762676_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
24. november 2009004-U18-1330
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 26. oktober 2009 stillet mig følgende spørgsmål 36vedrørende L 2 – Forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejen mellemMotorring 4 og Frederikssund, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 36:

”Er det ministerens opfattelse, at borgerinddragelsen har været tilfredsstillen-de, når udfaldet - til trods for den længerevarende dialog, der har fundet stedmed bl.a. Grøn Trafik i Bycirklen m.fl. - er givet på forhånd, og at de forslagborgergrupperne er fremkommet med, affærdiges med, at ”forslagene er min-dre egnede end hovedforslag nr. 1”?”

Svar:

Jeg er af den opfattelse, at der er gjort meget for at inddrage borgerne i forbin-delse med planlægningen af Frederikssundmotorvejen. Ud over de offentligehøringer, der har været i VVM-processerne, har Vejdirektoratet stået for afhol-delse af rigtig mange borgermøder, hvor borgerne har kunnet komme til orde.Vejdirektoratet har endvidere i forbindelse med udarbejdelsen af den supple-rende VVM-undersøgelse fra 2006 haft nedsat en følgegruppe af lokale interes-senter, som løbende er blevet præsenteret for Vejdirektoratets tanker og for-slag, ligesom alle gruppens forslag er forsøgt indarbejdet i det omfang, det harværet muligt bl.a. ud fra en trafikafviklingsmæssig og trafiksikkerhedsmæssigvurdering.Forslag fra borgergrupper er således ikke på forhånd affærdiget, men er indgå-ende beskrevet og vurderet i VVM-redegørelsen og har indgået i grundlaget forden politiske stillingtagen.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed