Trafikudvalget 2009-10
L 2
Offentligt
758641_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets LovsekretariatChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
17. november 2009004-U18-1330
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 26. oktober 2009 stillet mig følgende spørgsmål 15vedrørende L 2 – Forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejen mellemMotorring 4 og Frederikssund, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 15:

”Mener ministeren det er hensigtsmæssigt, at forundersøgelser, planlægningmv. af kommende vejprojekter, varetages af Vejdirektoratet, der rutinemæssigtafviser ethvert alternativt forslag, også udbygning af den kollektive trafik, medat dette hverken er relevant eller interessant?”

Svar:

Jeg mener ikke, at det er korrekt opfattet, at Vejdirektoratet rutinemæssigt af-viser alternative forslag.Det fremgår af Vejdirektoratets VVM-undersøgelser af vejprojekter, at der fore-tages grundige undersøgelser af alternative forslag fra kommuner, borgere ogandre interessenter. Endvidere undersøges som udgangspunkt altid et alterna-tiv med udbygning af den kollektive trafik i stedet for anlæg eller udbygning afdet pågældende vejanlæg (det såkaldte K+ alternativ).I forbindelse med gennemførelsen af VVM-undersøgelserne for en ny højklas-set vej i Frederikssundfingeren er der både gennemført et K+ alternativ som ledi VVM-undersøgelsen i 2002 og en omfattende undersøgelse af et løsningsfor-slag baseret på forslag fra foreningen Grøn Trafik i Bycirklen, som bl.a. omfat-ter udbygning af den kollektive trafik i form af etablering af et pendlerbusnet ogstyrkelse af S-togene.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed