Retsudvalget 2009-10
L 163
Offentligt
837222_0001.png
837222_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
29. april 2010Dyrevelfærdskontoret2010-156-0228MCO41029+ bilag
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 10 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om hunde og dyreværnsloven (Forbud mod besiddelsemv. af visse hunde, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midler-tidig frakendelse af retten til at have med dyr at gøre mv.) (L 163), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. april 2010.
Lars Barfoed/Jens Teilberg Søndergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 10 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om

hunde og dyreværnsloven (Forbud mod besiddelse mv. af visse hun-

de, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midlertidig fra-

kendelse af retten til at have med dyr at gøre mv.) fra Folketingets

Retsudvalg:

”Ministeren bedes yde teknisk bistand til ændringsforslagmed bemærkninger, der indebærer, at forbuddet mod besid-delse af visse hunde udgår.”

Svar:

Justitsministeriet har udarbejdet vedlagte ændringsforslag til forslag tillov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven (L 163), der inde-bærer, at forbuddet mod besiddelse mv. af visse hunde udgår.Jeg kan ikke tilslutte mig et sådant ændringsforslag.Der henvises i den forbindelse til pkt. 2.3.1 i lovforslagets almindeligebemærkninger. Som det bl.a. fremgår heraf, er der stærke grunde til atindføre en forbudsordning. Som anført i Udvalget om hundes delbetænk-ning er det således et væsentligt problem, når der i den brede befolkningskabes frygt for at blive angrebet af hunde, som man møder på offentligegader og veje, uanset om denne frygt statistisk set er velbegrundet. Detmå i den forbindelse fremhæves, at der – både tidligere, men i høj grad ide allerseneste år – har været fokus på, at nogle hundeejere ligefrem til-stræber at have en hund, der af omgivelserne bliver opfattet som ”farlig”og dermed efter omstændighederne egnet til at skabe frygt hos omgivel-serne.Hertil kommer, at der er almindelig enighed om, at der findes visse racereller typer af hunde, som stiller særlige krav til ejerens håndtering og op-dragelse, og det gælder, hvad enten man vælger at betegne disse hundesom ”farlige” eller ”krævende” hunde.Formålet med en forbudsordning er således at varetage hensynet til bor-gernes sikkerhed og tryghed.
2