Skatteudvalget 2009-10
L 162
Offentligt
829246_0001.png
829246_0002.png
J.nr. 2009-231-0026Dato: 19. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 162 -

Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov omkuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. (Æn-dringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftslo-ven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 25. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 9:

Det ønskes oplyst, hvad normalforbruget af strøm er i et hus med el-varme,og hvad der taler imod at hæve grænsen fra 6 kW for disse huse.

Svar:

Energistyrelsen har oplyst, at det gennemsnitlige elforbrug i parcelhuse med elvarmei årene 2006-2008 har været 9-10.000 kWh pr. år ifølge Dansk Energi, og at der ikke er no-get, der rent teknisk forhindrer, at der fastsættes en højere grænse for størrelsen af de VE-anlæg, der installeres i elopvarmede huse. Heller ikke administrativt er der noget til hinderfor, at der fastsættes en højere grænseværdi for elopvarmede huse.Imidlertid er der ifølge Energistyrelsen store forventninger til, at specielt elforbrug til op-varmning (og til opladning af elbiler) kan reguleres således, at det bliver lettere at indpassestore mængder VE-baseret elproduktion. I modsætning til elforbrug til belysning, udstyrmv. er det nemlig muligt i kortere eller længere tid at regulere elforbruget til opvarmningop og ned, uden at det går ud over komforten. Forbruget reguleres bedst gennem prisvaria-tionerne i elmarkedet. Når man nettoafregner på årsbasis, kan man ikke udnytte prisvariati-onerne i elmarkedet på timebasis. Jo større elforbrug, der holdes uden for markedsfunktio-nen, jo dårligere fungerer markedet.En udvidelse af nettoafregning på årsbasis til også at omfatte elvarme vil dermed begrænsemulighederne for at regulere elforbruget mhp. at indpasse øgede mængder VE-baseretelproduktion.
Side 2