Skatteudvalget 2009-10
L 162
Offentligt
829233_0001.png
829233_0002.png
J.nr. 2009-231-0026Dato: 19. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 162 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov omkuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Æn-dringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftslo-ven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Lene Skov Henningsen
.

Spørgsmål 3:

Såfremt det som følge af forskning og udvikling i lagring af elektricitet bliver muligt at lag-re elektricitet på forbrugsstedet, vil producenten da blive indkomstskattepligtig eller af-giftspligtig heraf, når den producerede elektricitet udelukkende anvendes til eget forbrug?

Svar:

Producenten er alene indkomstskattepligtig og afgiftspligtig af den elektricitet, dersælges til nettet.Producenter af elektricitet, der er produceret af vedvarende energianlæg, og som ikke sæl-ger elektricitet til nettet, er hverken skattepligtige eller afgiftspligtige af den produceredeelektricitet. Det betyder, at produktionen ikke beskattes, og udgifter til opstilling og driftikke kan fradrages ved opgørelse af skattepligtig indkomst.Producenter, der lagrer elektricitet på produktionsstedet, og som udelukkende anvender denproducerede elektricitet til eget forbrug, vil derfor hverken blive skattepligtig eller afgifts-pligtig af produktionen.Det skal tilføjes, at en sådan producent, der alene til eget forbrug oplagrer den produceredeelektricitet på nettet, heller ikke vil være skattepligtig af produktionen.
Side 2