Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 161
Offentligt
838028_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 8. april 2010 stillet mig følgende spørgsmål nr. 5- L 161, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skal be-svare.
3. maj 2010DEP j.nr. 1004-0085

Spørgsmål 5:

Kan ministeren uddybe sine udtalelser under første behandling af lovforslaget omregeringens overvejelser over ESCO modeller for privatboligmarkedet, herunderom hvornår regeringen forventes at afslutte sine overvejelser?

Svar:

Der er nedsat en arbejdsgruppe - den såkaldte "ESCO-light arbejdsgruppe” - medrepræsentanter fra finanssektoren, håndværksvirksomheder, energiselskaber og in-dustrien m.fl. Arbejdsgruppen har til formål at foreslå markedsbaserede modeller tilfinansiering og realisering af energibesparelser i private boliger, der skal gøre detnemmere for den enkelte boligejer at få igangsat energirenovering.Udgangspunktet for nedsættelsen af arbejdsgruppen var et møde, som den tidligereklima- og energiminister havde med parterne i november sidste år. Der var på mødetenighed om, at det var nødvendigt at gøre en ekstra indsats for at fremme realiseringaf energibesparelser i private boliger.Arbejdsgruppen har endnu ikke afsluttet sit arbejde. Jeg forventer, at der kommer enafrapportering i løbet af en måneds tid. Det er derfor for tidligt at sige noget om, hvadder kommer ud at af arbejdet.
Med venlig hilsen
Lykke Friis