Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 161
Offentligt
839614_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 8. april 2010 stillet mig følgende spørgsmål nr. 2- L 161, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skal be-svare.

Spørgsmål 2:

Kan ministeren oplyse, hvilke beregningsforudsætninger der ligger til grund foranbefalingerne i energimærket, herunder (men ikke alene) om det er dagensenergipriser eller de forventede energipriser, der anvendes?

Svar:

Energispareforslag, som fremkommer ved energimærkning af bygninger, ledsages aftal for størrelsen af den nødvendige investering, den sparede mængde energi og denheraf afledte besparelse i driftsomkostninger til køb af energi. For forslag, som kun errentable i sammenhæng med anden bygningsrenovering fx efterisolering i forbindelsemed udskiftning af tag, oplyses dog ikke investeringens størrelse, idet det kan væresvært at afgøre hvilke udgifter, der skal henregnes til det nye tag og hvilke til efteriso-leringen.Energibesparelsen udregnes under alle omstændigheder ved hjælp af den digitalemodel af bygningen, som skabes ved mærkningen. Investeringsbehovet skal vurde-res af energikonsulenten, hvilket ofte sker på grundlag af prisdatabaser. Da der erstor usikkerhed om de fremtidige energipriser beregnes besparelsen i driftsomkost-ninger af forsigtighedsgrunde på grundlag af de aktuelle energipriser.
4. maj 2010DEP j.nr. 1004-0085
Med venlig hilsen
Karen EllemannFg. klima- og energiminister