Jeg synes, at det er helt fantastisk, at hr.
Tom Behnke sådan lynhurtigt lige kan finde ud af, om sms-lånene er med eller ej.
Det er jo trods alt sådan et rimelig digert værk, men vi kan jo så finde ud af, om de er med, eller om de ikke er med.
Det skal jeg så ikke komme nærmere ind på.
Jeg hørte jo også hr.
Tom Behnke forleden dag – tror jeg – i radioen på et eller andet tidspunkt, og der havde man nærmest indtryk af, at det var hr.
Tom Behnke, der var kommet med forslag til den her kreditlov.
Det er jo sådan set justitsministeren, eller rettere, det er os alle sammen, men jeg synes, at det er fint nok at tage æren for det.
Det lød godt, vil jeg gerne sige.
Jeg ville ønske, at det havde været mig, for det er sådan set et direktivforslag, som i hvert fald japartierne, så vidt jeg ved, har sagt ja til på et tidligere tidspunkt, fordi det sådan set er et udmærket forslag.
Der har vi så også nogle, der helt bestemt alene af den grund siger nej.
Så synes jeg også, at det fristende at sige til hr.
Tom Behnke:
Hvorfor skal vi alle sammen lide under, at der er nogle, der ikke kan finde ud af det?
Jeg må ikke gå med kniv.
Det må jeg ikke, fordi der er nogle, der ikke kan finde ud af det.
Og sådan har vi jo et hav af ting, som hr.
Tom Behnke går ind for, og som vi er nødt til at rette os efter, fordi der er nogle, der ikke kan finde ud af det.
Sådan er vores lovgivning jo.
Jeg synes da, at det der med kniv er ret surt.
Jeg forstår, at man heller ikke må gå med en stor lygte, stavlygte, hvis man nu har brug for den, men det kan vi jo sådan set få afklaret, om ikke i forbindelse med det her forslag, så i forbindelse med de andre forslag, vi har liggende.
Men sådan er der så meget.
Jeg vil overordnet set sige, at Det Radikale Venstre også går ind for det her forslag, fordi vi som sagt allerede i forbindelse med direktivforslagets gennemførelse faktisk har sagt ja til det.
Men det er jo ikke ensbetydende med, at der ikke kan være nogen detaljer, som vi synes er fine at diskutere, når vi så arbejder med selve forslaget.
Jeg synes, at der er god grund til, at vi så i sammenhæng med det her lovforslag også får en hel del oplysninger frem om lovforslaget.
Jeg kan i hvert fald ikke huske, om det står i forslaget, om der er nogen planer om det, for man kan jo roligt sige, at der er problemer med gælden i Danmark.
Den 18.
januar kom der en pressemeddelelse fra RKI-registeret, som jo er registeret over landets dårlige betalere, og deri stod der, at i løbet af 2009 blev mere end 5 mia.
kr.
føjet til gælden, og at den samlede gæld nu har passeret 10,5 mia.
kr.
Mere end 208.000 danskere er opført som dårlige betalere, og en stor del af dem er unge samt sjællændere.
Det er jo sådan set interessant, at vi, der bor her, skulle være værre end andre, men sådan er det måske.
Det kan også hænge sammen med, at der bor flest her.
Ligesom SF's ordfører er vi lidt optaget af de bemærkninger, som Forbrugerrådet er kommet med, og jeg synes, at det har været en relativt negativ holdning, som justitsministeren har haft til de bemærkninger, som Forbrugerrådet er kommet med.
Det vil vi gerne arbejde lidt med under udvalgsarbejdet.
Det er lidt, som om man har sagt, at enten er det noget, vi ikke gider tage os af, eller også er det noget, vi anbringer i en syltekrukke, altså i nogle af de der arbejdsgrupper, som er blevet nedsat.
Det synes vi er ærgerligt, for der er en hel del gode betragtninger, som Forbrugerrådet har fremsat, som jeg synes vi faktisk bør være opmærksomme på.
Men overordnet set synes jeg, at det ville være godt, hvis ministeren gik op og svarede på, om de her sms-lån er med, og hvad reglerne så er for de her sms-lån, og også om ministeren har nogle planer om eventuelt at lave noget oplysningsarbejde, fordi så kan det jo være præventivt, og så kan det jo være, at vi kan gøre folk opmærksomme på, at de har nogle fortrydelsesrettigheder, som de ikke har haft tidligere, og det kan måske være med til at nedbringe gælden, som jo er rimelig dramatisk.