Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 4
Offentligt
759308_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. november 2009 stillet mig følgendespørgsmål til lovforslaget L4, forslag til lov om ændring af lov om fremme afbesparelser i energiforbruget, lov om statstilskud til produktrettedeenergibesparelser og lov om afgift af elektricitet og om ophævelse af lov omElsparefonden (Oprettelse af Center for Energibesparelser m.v.), som jeghermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne GreteHolmsgaard (SF).

Spørgsmål 5:

"Kan ministeren bekræfte, at det med den udformning, lovforslaget har, ermuligt at placere en lang række myndighedsopgaver hos det ny center, dvs.opgaver, som ministeriet ellers skulle have budgetteret med selv at løse og somministeren ikke kan pålægge den nuværende Elsparefond at udføre?"

Svar:

Det vil fortsat være Energistyrelsen, som varetager myndighedsopgaver somf.eks. lovgivningsarbejde, EU-reguleringsopgaver, betjening af ministen og detpolitiske system, administration og kontrol af initiativer, m.v. Med lovforslagetlægges der ikke op til, at centeret skal varetage denne type opgaver.I tilfælde af opgaver af en særlig art som f.eks. kampagner ellertilskudsordninger, hvor der normalt er afsat særlige midler, vil der konkret blivetaget stilling til, hvor disse placeres mest hensigtsmæssigt. Som eksempel påen sådan opgave kan nævnes bevillingen på 10 mio. kr. per år til informations-og kampagnevirksomhed vedrørende energibesparelser i bygninger, som det ilovforslaget lægges op til, skal administreres af centeret.
Dato 18. november 2009
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard