Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 4
Offentligt
757458_0001.png
757458_0002.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
13. november 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 6. november 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 4,forslag til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om statstilskud til pro-duktrettede energibesparelser og lov om afgift af elektricitet og om ophævelse af lov om Elsparefonden(Oprettelse af Center for Energibesparelser m.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet ef-ter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 1:

"Vil ministeren – som teknisk bistand – udarbejde et ændringsforslag, der sikrer, at Center for Energi-besparelser skal bidrage til fremme af energibesparelser også inden for transportsektoren?"

Svar:

Et ændringsforslag med det ønskede indhold kan formuleres således:Ændringsforslag til L 4Til § 1

1)

I det undernr. 10foreslåede§ 7, stk. 2,udgår: »bortset fra transport.«[Præcisering af aktivitetsområdet for Center for Energibesparelser]BemærkningerTil nr. 1Ifølge § 7, stk. 2, i det fremsatte lovforslag skal Center for Energibesparelser bidrage til fremme afenergibesparelser inden for alle former for energi og inden for alle sektorer bortset fra transport.Det følger af ændringsforslaget, at centeret også skal bidrage til at fremme energibesparelser inden fortransportsektoren. Forslaget tilgodeser, at centeret kan varetage sine opgaver vedrørende kampagner,markedsintroduktion m.v. også inden for denne sektor, som har væsentlig betydning for energiforbru-get.-------------------------------------------------------------Det følger af det fremsatte lovforslag, at energispareindsatsen udbredes til at omfatte besparelser indenfor alle energiarter og sektorer undtaget transport. Dette skyldes, at regeringen med den politiske aftaleaf 29. januar 2009 om en grøn transportpolitik allerede har taget en række selvstændige initiativer påKLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København KTlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk
transportområdet.Regeringen kan derfor ikke støtte ændringsforslaget.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard