Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 4 Bilag 6
Offentligt
768027_0001.png
768027_0002.png
Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} uden for betænkningen
Ændringsforslagtil 2. behandling afForslagtilLov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om statstilskudtil produktrettede energibesparelser og lov om afgift af elektricitet ogom ophævelse af lov om Elsparefonden (Oprettelse af Center forEnergibesparelser m.v.)(Hjemmel til skrotningsordning for oliekedler)
ÆndringsforslagAfklima- og energiministeren,tiltrådt af<>:Til § 21)Efternr. 1indsættes som ny nr. 2 og 3:»2) I§ 1, stk. 2, nr. 2,erstattes ”nye produkter” med ”energieffektive produkter”.[Præcisering af tilskudsgrundlaget]3)I§ 1, stk. 2,indsættes som ny nr. 5:»5) Fjernvarmetilslutning.««[Udvidelse af tilskudsgrundlaget]BemærkningerTil nr. 1Ændringsforslaget indebærer en præcisering af og udvidelse af tilskudsgrundlaget i § 1 i lov omstatstilskud til produktrettede energibesparelser. Ændringsforslaget tilvejebringer det nødvendigeadministrative grundlag for udmøntning af puljen til skrotning af oliefyr, der er et led i finanslovsaf-talen mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Forslag til finanslov 2010 indebærer således blandtandet, at der vil kunne ydes tilskud til skrotning af ineffektive oliefyr i boliger og erstatning af dissemed mere effektive opvarmningssystemer, hvor der for hver varmeenhed, der leveres til opvarm-ning af boligerne, kun anvendes 0,8 brændselsenheder eller tilslutning til fjernvarme.
Ændringsforslaget præciserer, at der vil kunne ydes tilskud til anlæg, der generelt har en vis for-ventet energieffektivitet. Ændringsforslaget indebærer herudover en udvidelse af tilskudsgrundlagetsåledes, at der vil kunne ydes tilskud til tilslutning til fjernvarmesystemet, hvor dette er muligt, samttilskud til selve fjernvarmeanlægget.