Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 4 Bilag 3
Offentligt
759326_0001.png
759326_0002.png
Forslag til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om statstilskud tilproduktrettede energibesparelser og lov om afgift af elektricitet og om ophævelse af lov om Elspa-refonden(Oprettelse af Center for Energibesparelser m.v.)
ÆndringsforslagTil § 1

1)

I den undernr. 12affattede§ 20, stk. 1, 2. pkt.,indsættes efter »myndighed«: »end det nævnteEnergiklagenævn«.[Redaktionel tilføjelse]Til § 6

2)

Efter stk. 2 indsættes som nyt stykke:Stk. 01.Klima- og energiministeren kan bestemme, at § 9, stk. 3-5 og stk. 7, træder i kraft før den1. marts 2010.[Ikrafttræden af bestemmelser om etablering af Center for Energibesparelser]BemærkningerTil § 1Til nr. 1Der er tale om en redaktionel tilføjelse til § 20, stk. 1, 2. pkt., som affattet ved lovforslagets § 1,nr. 12, hvorved det præciseres, at de i 1. pkt. nævnte afgørelser ikke kan indbringes for anden admi-nistrativ myndighed end Energiklagenævnet.
Til § 6Til nr. 1Ved forslaget bemyndiges klima- og energiministeren til at lade de foreslåede § 9, stk. 3-5 og stk.7 i lov om fremme af besparelser i energiforbruget træde i kraft på et tidligere tidspunkt end den 1.marts 2010, hvor de øvrige bestemmelser om centeret foreslås at træde i kraft. Det er hensigten, atder vil blive udstedt en ikrafttrædelsesbekendtgørelse snarest efter lovforslagets stadfæstelse.De nævnte bestemmelser har betydning for oprettelsen og organiseringen af Center for Energibe-sparelser. § 9, stk. 3, omhandler således udpegningen og sammensætningen af centerets bestyrelse,mens stk. 4 giver hjemmel til at fastsætte honorer til formanden og bestyrelsesmedlemmerne. Stk. 5vedrører sekretariatsbistanden til centerets formand og bestyrelse, herunder ansættelsen af en leder
af sekretariatet. Endelig fastsætter klima- og energiministeren ifølge stk. 7 en forretningsorden forcenteret.Formålet med forslaget er at sikre, at centerets bestyrelse og sekretariat vil kunne varetage deresopgaver snarest muligt efter lovens ikrafttræden den 1. marts 2010. Forslaget skaber således hjem-mel til, at ministeren før denne dato kan udpege formanden og medlemmerne af bestyrelsen somnævnt i § 9, stk. 3. Med forslaget om, at § 9, stk. 5, sættes i kraft før den 1. marts 2010, sigtes isærtil, at chefen for sekretariatet ansættes af klima- og energiministeren efter indstilling fra bestyrelses-formanden, således at procedurerne for ansættelsen af sekretariatschefen kan påbegyndes forud fordenne dato. Tillige kan ministeren i denne periode træffe andre fornødne dispositioner, såsom afgø-relse af spørgsmål om honorarer og fastsættelse af en forretningsorden for centeret.