Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 39
Offentligt
765579_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. november 2009Sagsnr.: 82Dok.nr.: 24440
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. november2009 stillet følgende spørgsmål nr. 8, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet i for-bindelse med udvalgets behandling af lovforslag L 39 (forslag til lov om ændring af lovom landbrugsejendomme):

Spørgsmål 8:

”Vil ministeren oplyse, hvordan bemyndigelsen til at fastsætte bestemmelser om uddan-nelseskrav i forbindelse med egentlig erhvervsmæssigt husdyrhold i § 1, nr. 12, tænkesudmøntet?”

Svar:

Som det fremgår af bemærkningerne til lovforslagets nr. 12 foreslås det, at der kan fast-sættes bestemmelser om uddannelse i forbindelse med egentlig erhvervsmæssigt hus-dyrhold, dvs. husdyrhold, der som udgangspunkt er på mere end 15 dyreenheder. Detfremgår endvidere af forslaget, at uddannelseskravet, der skal opfyldes af den person,der har ansvaret for pasningen af dyrene, forudsættes at svare til det grønne bevis ellertil, at en person har praktisk erfaring med pasning og tilsyn af en større besætning afsamme dyreart, som vedkommende skal have ansvaret for.Kravene til uddannelse, som primært vil tage sigte på de dyrevelfærdsmæssige forhold,vil blive fastsat i samarbejde med Justitsministeriet, som har ansvaret for lovgivningenom dyrevelfærd. Endvidere skal relevante organisationer, f.eks. Landbrug & Fødevarerog Den Danske Dyrlægeforening, inddrages i arbejdet med at fastlægge reglerne.Jeg har således ikke på nuværende tidspunkt besluttet, hvordan uddannelseskravene heltspecifikt skal være.Eva Kjer Hansen
/ Søren Sørensen