Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 39
Offentligt
802424_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 22. februar 2010Sagsnr.: 82Dok.nr.: 58084
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 11.02.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 40, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet i forbindelsemed udvalgets behandling af lovforslag L 39 (forslag til lov om ændring af lov omlandbrugsejendomme):

Spørgsmål 40:

”Vil ministeren oplyse eventuelle konsekvenser ved, at forslagets ikrafttrædelsestids-punkt udskydes til efter den 1. april 2010?”

Svar:

Generelt har både landbrugserhvervet og de enkelte bedrifter behov for at kende defremtidige rammebetingelser på dette område så hurtigt som muligt.Dette gælder ikke mindst i relation til behovet for en hurtig afklaring af regelgrundlagetvedrørende husdyrhold og arealkrav, idet planlægningen af nyt staldbyggeri til afløsningaf de stalde, der skal udfases som følge af dyrevelfærdskravene, skal i gang hurtigst mu-ligt.Det gælder tilsvarende i relation til planlægningen i forbindelse med de ændrede vilkårfor gylleudbringning som følge af den foreslåede implementering af vandrammedirekti-vet.Eva Kjer Hansen
/Anders T. Christensen