Jeg vil gerne støtte hr.
Kristen Touborg i, at den her sag ser underlig ud.
Der skulle jo egentlig have været flere lovforslag til behandling i dag, for det her lovforslag, L 36, er jo en del af regeringens grønne vækstplan.
Behandlingen af L 39, som omhandler landbrugsloven, bliver nu udsat, og det får vi kigget på i udvalget.
Det er blevet foreslået af medlemmer af Fødevareudvalget, at vi i det nye år skulle lave en høring.
Det er et synspunkt, som jeg kan støtte.
Socialdemokratiet sagde ved førstebehandlingen, at vi gerne ville have nedsat en kommission, fordi det er så store ændringer af landbrugsloven, og fordi der ikke er nogen, der præcis ved, hvad der kommer til at ske.
Derfor er det fint, at vi får et arbejde om det.
I forhold til lige nøjagtig L 39 er en af grundene til, at vi gør, som vi gør, at regeringen har lavet en aftale med Dansk Folkeparti.
Den bliver så udmøntet i lovgivning, og så spørger man de høringsberettigede om, hvad der er op og ned i det.
Det svarer de på.
Bagefter går man så ind og laver en politisk aftale og justerer grundlaget, og så kan der med rette spørges, om de, der er høringsberettigede, har svaret ud fra det, der var intentionen i lovforslaget.
Det er nøjagtig det samme problem, vi står med med L 36, og derfor kan vi ikke præcis se, hvad der kommer til at ske.
Man har fremsat et lovforslag, og så stiller Venstres ordfører et spørgsmål til ministeren, og så svarer ministeren, at det kan der godt ændres på.
Det, der jo er interessant, er, om de mål, som regeringen og et flertal har sagt at vi skal nå, kan nås, ved at man ændrer på metoden.
Den eneste, der kan svare på det ud fra et fagligt synspunkt, er jo fødevareministeren.
Derfor synes jeg, at vi skal tage sagen tilbage til udvalget her mellem anden- og tredjebehandlingen og bede om at få et hurtigt samråd i udvalget, inden vi stemmer om forslaget ved tredjebehandlingen.
Det er generelt sådan, at når vi blev smidt ud af forhandlingerne – det gjorde vi i Socialdemokratiet sammen med en række andre partier – er det jo ingen skam at blive væk.
Derfor vil vi ikke blande os i, hvad regeringen overtaler Dansk Folkeparti til at lave af ting, der er mindre kloge.
Det må de gerne gøre.
Vi vil også undlade at stemme, men vi vil gerne sikre os, at det, som man har lovet og har sendt ud til høring osv., også er det, der bliver udmøntet i lovteksten, og at det forslag og ændringsforslag, der kommer nu her, ikke udvander det, for så er vi nødt til at have en ny høring om det.
Men jeg håber som sagt, at fødevareministeren i et samråd i Fødevareudvalget kan rede trådene ud, og derfor skal jeg støtte, at sagen bliver sendt tilbage til udvalget mellem anden- og tredjebehandlingen.